Google 602 bin sayfayı unuttu!

Google 602 bin sayfayı unuttu!

Avrupa Birliği’nin zorunluğu tuttuğu unutulma hakkı çerçevesinde kullanıcılardan gelen 1 milyon sayfa silinme talebine karşılık Google’ın bunların 602 binini sildiği açıklandı

Arama motoru devi Google’ın 2014 yılının Mayıs ayında Avrupa Birliği’nin aldığı kararla kullanıma sunduğu ‘unutulma hakkı’ çerçevesinde 602 bin sayfanın silindiği açıklandı. Google’dan yapılan açıklamaya göre bu 602 bin sayfa 280 bin kişiden gelen talep doğrultusunda silindi. AB üyesi ülkenin vatandaşlarından 1 milyon sayfa silinme talebi gelmesine rağmen bunların 602 bini hayata geçirildi.  

Avrupa Birliği’nin getirdiği zorunluluk çerçevesinde verilen sayfa kaldırma hizmeti sadece birliğe üye ülke vatandaşlarının yararlanabildiği bir hizmet. Gelen talepler içinde 197 bin sayfanın Fransa vatandaşları tarafından yapıldığı da açıklandı. İngiliz vatandaşları arasında 35.390 kişi 138.576 link kaldırma talebi ile Google’a başvuru yaptı. 

Google'ın bu servisi Türkiye'de kullanılamıyor

Gelen talepler arasında suçluların kendileriyle ilgili bilgileri internetten kaldırma taleplerinin de yer aldığı açıklandı. Google yapılan her talebi kabul etmiyor. İnternet üzerinden yapılan talepler belli bir değerlendirmeden geçirildikten sonra kabul edilirse hayata geçiriliyor. Türkiye AB üyesi olmadığı için ‘unutulma hakkı’ hizmetinin kullandığı bir ülke değil.      

Kaynak: Al Jazeera

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.