Gönüllüler, 420 Suriyeli ailenin yüzünü güldürdü

Gönüllüler, 420 Suriyeli ailenin yüzünü güldürdü

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan aileler, Anadolu insanının desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

İhtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında yardım köprüleri kuran sivil toplum kuruluşları, savaşın gülmeyi unutturduğu yüzlere küçük de olsa tebessümler konduruyor. Bu seferberliklerden biri de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nda başlatılan ‘Sana ihtiyacım var’ kampanyası. Birçok kuruluşun destek verdiği  kampanya kapsamında Kimse Yok mu Derneği de yüklendiği sorumluluğu yerine getiriyor. Dernek, İstanbul’da yaşayan 420 Suriyeli aileye her ay gıda, giyim ve kırtasiye yardımı yapıyor. Rutin hale getirilen yardımlar arasında oyuncaklar dikkat çekiyor. Savaşın yıkıcılığından en çok etkilenen çocuklar, bazen bir balon bazen de küçük bir yap bozla geçici de olsa acılarını unutuyor.

Kimse Yok mu’nun sahip çıktığı Suriyeli ailelerden 3’ü bir arada yaşıyor. İstanbul’da hayat mücadelesi veren 15 kişinin kaldığı evin fiziki şartları oldukça kötü. Ailenin en büyük çocuğu 9 yaşındaki Sedra, ülkesinde 3. sınıfa gittiğini ancak Türkiye’ye geldikten sonra okula devam edemediğini üzülerek söylüyor. Dernekten düzenli olarak aldıkları yardımlar karşısında gözyaşlarını tutamayan anne Alkhalah ise derneğe duacı olduklarını dile getiriyor. Aileler, savaş yüzünden terk etmek zorunda kaldıkları ülkelerine bir an önce geri dönmeyi umut ediyor.

5 ay önce Halep’ten Türkiye’ye gelen Abdullah Alsallha ailesi de düzenli olarak yardım alanlardan biri. Aynı kaderi paylaştıkları iki aile ile birlikte 11 kişi bir apartman dairesinde kalıyorlar. Evde 1 ile 8 yaş arasında toplam 7 çocuk yaşıyor. Çocuklardan biri, solunum yolu rahatsızlığıyla boğuşuyor. Nefes almakta güçlük çeken 3 yaşındaki çocuğun bir an önce tedavi görmesi gerekiyor ancak ne var ki aile, hastane masraflarını karşılayabilecek durumda değil. Komşularının verdikleri eşyalarla ev kuran Alsallha ailesi, kendilerine gösterilen ilgiye minnettar. 420’si Suriyeli olmak üzere her ay 700 aileye yardımda bulunduklarını belirten Kimse Yok mu Derneği Boğaziçi şube müdürü İmdat Kilar, savaşın tüm yıkıcılığına karşın hayata tutunmaya çalışan ailelerin, her şeye rağmen Allah’a şükrettiklerini ifade ediyor. İhtiyaç sahiplerine yardım ulaştırma çalışmalarını düzenli hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Kilar, zor durumda olan ailelere, derneklerine başvurma çağırısı yapıyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.