Gönüllü öğrencilerden Suriye'ye yardım

Gönüllü öğrencilerden Suriye'ye yardım

'Her iyilik bir bayramdır' sloganıyla kermes yapan Fatih Üniversitesi'nin gönüllü öğrencileri, toplanan geliri Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Fatih Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi tarafından yapılan organizasyonda geçen yıllarda da Suriyeli mülteciler için çeşitli yardım kampanyaları düzenlenmiş ve toplanan paralar Suriye’ye gönderilmişti. Üniversitenin Büyükçekmece Kampüsünde 18-19 Mart tarihlerinde yapılacak kermese birçok sponsor da katkı sağlıyor. ‘İyilik Bayramı’ adı altında gerçekleşecek kermeste sürpriz sanatçılar, kan ve organ bağışı, tiyatro gösterileri, Suriye fotoğraf sergisi ve müzik dinletisi de yer alacak. Birçok öğrenci kulübünün de destek verdiği kermeste gönüllü öğrenciler 2 gün boyunca Suriye için yardım toplayacak.

Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) Sorumlusu Gökay Gecü, merkez olarak bu tür yardım kampanyalarını yıl içinde tekrar ettiklerini dile getirdi. Gecü, "Suriye’de yaşanan insanlık dramına ne yazık ki sessiz kalınıyor. Bu sebeple bu organizasyonların sayısını artırmaya gayret ediyoruz. İnsanların sürekli konuştuğu ve tartıştığı ama icraatın olmadığı böyle bir dönemde gönüllü arkadaşlarımız bütün güçleri ile Suriyeli kardeşlerimiz için çalışıyor." dedi.

TDM’nin gönüllülerinden Hikmet Çetin, çeşitli kulüpler ve gönüllülerinin hazırlayacağı lezzetler ile bu yardım kampanyasının anlamlı olacağını ifade etti. Gönüllü öğrencilerinden Yunus Emre Dede de "Bayramımız için 'İyilik Parası' yaptırdık. Stantlarda öğrencilerimiz parayı dokunmasın sadece iyilik duygusuna odaklansınlar diye ‘İyilik Parası’ ile alışveriş yapacaklar. Suriyeli çocuklardan oluşan ilahi ve tiyatro grubu olacak. Biz istedik ki dramı yaşayanları insanlarla bir araya getirelim. Suriyeli tiyatrocuların kendilerini daha iyi anlatabileceklerini düşündük." dedi.

Ayrıca yardım kampanyasında 'Aklıma Bir İyilik Geldi' isimli ödüllü İyilik Projesi Yarışması da yapılacak. Yarışmada çeşitli projeler yarışacak ve kazanan proje ödüllendirilecek. Yarışmada beğenilen projeler gelecek yıllarda uygulanmak için geliştirilecek.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.