Gönüllü Doktorlar, Mali'de Kimse Yok mu Öncülüğünde Ameliyat Yapacak

Gönüllü Doktorlar, Mali'de Kimse Yok mu Öncülüğünde Ameliyat Yapacak

Antalya Manavgat Sağlık Derneği(MASADER), Kimse Yok Mu Derneği ile Batı Afrika ülkesi Mali'de en fazla görülen göz hastalığı katarakt ile kadınlarda doğum sonrası oluşan fistül hastalığı ameliyatları yapacak.

Kimse Yok Mu'nun Mali'deki TIR hastanelerinde yapılacak ameliyata Antalya'dan 5 genel cerrahın katılacağı bildirildi. MASADER Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, Antalya'dan 5 genel cerrahın Kimse Yok Mu Derneği'nin önclüğünde denize kıyısı olmayan Batı Afrika ülkesi Mali'de 10 günlük bir ameliyat çalışması yapacaklarını söyledi.
 
Ekvatora yakın olmasına bağlı güneş ışınlarının dik gelmesi sebebiyle Mali'de katarakt hasta sayısının çok olduğunu belirten Canan, doğum sonrası ülkede kadın doğum uzmanı doktorun az ve hastanede doğum oranının yüzde 1'in altında olması nedeniyle kadınlarda da en fazla fistül hastalığının görüldüğünü kaydetti.
 
Bir doktor olarak Türkiye'nin Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Mali'ye sağlık hizmeti götürmesinin onur ve gurur verici olduğunu belirten Canan, "Geçmiş dönemlerde Nijer'de, Nijerye'da, Sudan ve Çad'ta sağlık hizmetleri çalışmasında bulundum. Türk doktorları ve Kimse Yok Mu Derneği'ne karşı o ülkelerin sevgisi çok yüksek. Geçmiş yıllarda bu ülkelerde yaptığımız sağlık, ilaç ve gıda yardımı çalışmalarında o ülkelerdeki Türk okullarının fedakarlığını gördük. Bu tür ameliyatlar ülkemizi başta Birleşmiş Milletler nezdinde tanıtımını yapıyor. Mali'de ameliyat yapacağım için şimdiden çok heyecanlıyım. Yardıma muhtaç bir kişinin yılladır çektiği sıkıntıyı ameliyatla dindirebilirsem mutlu olacağıma inanıyorum. Mali'de ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek için iyi ki tıp fakültesi okumuş doktor olmuşum diyorum." diye konuştu. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.