Golümü atar, şükür secdemi yaparım

Golümü atar, şükür secdemi yaparım

Futbol-din ilişkisinin en bariz şekilde ön plana çıktığı bu durum, inançların yeşil zeminden bağımsız olamayacağını ortaya koydu

Statlar çoğu zaman farklı mesajlara ev sahipliği yapıyor. Birçok oyuncu, sahaya, maneviyatı vurgulayan işaretlerle adım atıyor. Son yıllarda görmeye aşina olduğumuz bu dışavurumların en somut örneği ise gollerden sonra secde eden yıldızlar. Mısırlı Ahmed Hassan ile tanışıklığımızın arttığı bu sevinçleri, günümüzün birçok tanınmış futbolcusu yaşıyor.
 
Kitleleri peşinden sürükleyen futbolun sadece yeşil zeminde 22 kişi arasında oynanan bir spor dalı olmadığı aşikâr. Türkiye’de ve dünyada rüşdünü ispatlamış isimlerin sahalarda kabiliyetlerini sergiledikten sonraki mutlulukları dikkat çekici. Son yıllarda görmeye aşina olduğumuz bu dışavurumların en somut örneği secde eden yıldızlar. Futbol-din ilişkisinin en bariz şekilde ön plana çıktığı bu durum, inançların yeşil zeminden bağımsız olamayacağını ortaya koydu.
 
Binlerce seyircinin akın ettiği stadyumlar her daim farklı mesajlara ev sahipliği yapıyor. Tanınmış birçok futbolcu maneviyatı vurgulayan birtakım işaretlerle çimlere adım atıyor ve hissiyatını somut bir göstergeye dönüştürüyor. Rakibin üzüldüğü anlarda sevincini huşu içinde secdeye kapanarak gösterenler, Allah’a şükrünü milyonların önünde yaşıyor. Ulusal ve uluslararası arenada bunun birçok örneğiyle karşılaşmak mümkün. Süper Lig’e Kocaelispor ile adım atan Ahmed Hassan, bu gol sevincini akıllara kazıyanların başında geliyor. Şu an 39 yaşında olan Mısırlı, 8 yıllık Türkiye kariyerinde formasını terlettiği Denizlispor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş’taki üstün performansı ve attığı gollerle adından söz ettirmişti. O dönem fileleri sarsınca secdeye gitmesi, kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu.
 
Anadolu’nun gezginlerinden Mısırlı savunmacı El Saka da bu klasmandaki oyunculardan. Bir zamanlar Sivasspor’da fırtınalar koparan Mehmet Yıldız iyi bir forvet olmasının yanında aynı tarzdaki kutlamasıyla hafızalarımızda yer edinmişti. Türkiye’nin en yetenekli orta sahalarından biri kabul edilen Emre Belözoğlu da üç direği geçen her vuruşun ardından kıbleye dönenlerden.
 
Atletico Madrid’deki başarılarıyla göğsümüzü kabartan Arda Turan da aynı listede. Millî kabiliyet, geçen sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde takımı adına üçüncü golü atmış ve final kapısını aralamış, akabinde secdeye kapanmıştı. Bu davranışın kendisi için öneminin altını çizen Arda duygularını şöyle özetlemişti: “Bir Türk olarak buralarda olmak, finalde yer almak çok güzel. Bana dua edenlere teşekkür ediyorum.” Fenerbahçe’nin dini vecibelerine bağlılığıyla tanınan golcüsü, Senegalli Musa Sow, New Castle ve Chelsea macerasını noktalayıp yoluna Beşiktaş’ta devam eden Sow’un vatandaşı Demba Ba da bu kervanda. Geçen sene 17 golle krallık tacını takan Sivasspor’un Faslısı Atıf Chahechouhe da sıkça secdeye yönelmişti.
 
Zaman
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.