Gölhisar'a öğrenci yurdu yapıldı

Gölhisar'a öğrenci yurdu yapıldı

Burdur'un Gölhisar İlçesi'nde okuyan öğrencilerin barınma problemini çözecek 500 kişilik yurdun yapımı tamamlandı. Yurt, öğrenci kabulü için Kredi Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarına teslim edildi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, öğrenci yurdu inşaatının 11 milyon 300 bin TL bedelle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale edildiğini ve toplam 17 bin metrekare kapalı alanı olduğunu açıkladı. Gölhisar'da öğrencilerin en büyük problemlerinden birisinin barınma sorunu olduğunu belirten Vali Yılmaz, "En kısa zamanda hizmete girecek bu yurdun, önemli bir sorunu ortadan kaldıracağına inanıyorum" dedi.
Yapımı tamamlanman ve öğrenci kabulü için Kredi Yurtlar Kurumu Antalya Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarına teslim edilen yurt, kız ve erkek öğrenciler için 250'şer kişilik iki bölümden oluşuyor. Yurtta öğrenci odaları, idari odalar, 252 kişilik kafeterya, oyun salonları, 320 kişilik yemekhane, 142 kişilik çok amaçlı salon ve fuaye alanı bulunan sosyal tesis binası, 340 metreküplük gömülü su deposu yer alıyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.