Göktürk tespit etti F16'lar yerle bir etti

Göktürk tespit etti F16'lar yerle bir etti

Batman’dan kalkan insansız hava aracı Göktürk, PKK’nın Hakurk kampında hareketlilik rapor edince F-16 harekete geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonlarına dün de sürdü. Akşam saatlerinde Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-16'lar Kuzey Irak'a geçerek Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin karşı tarafında bulunan Hakurk'taki kamplarını vurdu. PKK yayıpaln ilk iki operasyonda Kuzey Irak sınır hattındaki tüm PKK kampları vurulurken Hakurk'a bombardıman yapılmamıştı. Ancak bölge yakından takip ediliyordu.

İHA'LAR YAKALADI

Dün Batman'dan kalkan İnsansız Hava Aracı Göktürk, kamp üzerinde yaptığı uçuşlarda bölgede olağandışı hareketlilik olduğunu fark etti. PKK'nın sözde silah bırakma sürecinde boşaltılacağı ifade edilen kampın, aksine yapılandırıldığı ve yeni eğitim merkezleri ile sağlık binaları inşa edildiği tespit edildi. İHA'nın yolladığı koordinatlar çerçevesinde saat 20.00 sıralarında Diyarbakır'dan kalkan 3 F-16, belirlenen hedefleri vurmaya başladı.

STRATEJİK ÖNEMİ VAR

Bu operasyon son daha önceki iki operasyondan küçük ve nokta hedefli olduğu öğrenildi. PKK'nın Kuzey Irak'taki en stratejik kampı olan Hakurk, aynı zamanda Türkiye, Iran ve İran sınırları üçgeninde yer alıyor. Örgütün her üç ülkedeki yapılanmaları için lojistik üs yaptığı Hakurk'ta eğitim ve teknik donanımı yüksek sağlık merkezleri olduğu biliniyor.

Toplarla dövüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri dün de PKK hedeflerini topa tuttu. Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki top atışlarısabah saat 05.00 sıralarında başladı. PKK'nın yuvalandığı Balkaya Dağları bölgesi yoğun top atışına tutuldu. Derecik'te konuşlu bulunan 34'ncü Hudut Taburu ve Umurlu 34. Sınır Bölüğü'nden yapılan top atışlarının sesi beldede de yoğun bir şekilde duyuldu. Topların düştüğü bölgeden dumanların yükseldiği görüldü. 

(yenisafak)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.