'Göçmenleri engellemek için harika bir duvar yaptıracağım'

'Göçmenleri engellemek için harika bir duvar yaptıracağım'

ABD'de Kasım ayında gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump göçmenlerle ilgili izleyeceği politikayı açıkladı.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, yetkililerin göçmenler üzerindeki kontrolünü arttırmak için bir takip sistemi geliştirileceğini vaat etti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Trump Iowa'da yaptığı konuşmada bir "giriş-çıkış" programı başlatacağını ve bu sayede vizesinin izin verdiği süreden daha uzun kalan kişilerin takip edilebileceğini söyledi.

Trump ayrıca ABD - Meksika sınırına duvar çekme fikrini tekrarladı ve kaçak göçmenlerin sosyal yardımlardan yararlanmalarını engelleyeceğini belirtti.

"Harika bir sınır duvarı yaptıracağım, ülke çapında bir tanımlama sistemi kuracağım, kaçak göçmenlerin sosyal yardımlardan yararlanmasını engelleyeceğim ve vizesi bitenlerin takip edilebileceği bir giriş-çıkış sistemi kuracağım. Eğer vizelerin son kullanma tarihlerini denetleyip uygulamıyorsak ülke sınırımız yok demektir, bu kadar basit" dedi.
Donald Trump'ın kampanyasının en çok odaklandığı sorun göçmenlerdi.
Bu hafta başında göçmenlerle ilgili planlarını yumuşatacağını göstermişti. ABD'de yaşayan 11 milyon kaçak göçmeni sınır dışı etmektense sadece suçluları göndereceğini söyledi.
Eski Alaska valisi Cumhuriyetçi Sarah Palin Trump'ı eleştirerek, eğer göçmenler hakkındaki planlarından vazgeçerse "büyük bir hayal kırıklığına" neden olacağını söyledi.

 
Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.