Göçebeler Elektrik Enerjilerini Kendileri Üretiyor

Göçebeler Elektrik Enerjilerini Kendileri Üretiyor

Siirt’in Pervari İlçesi kırsalında geçimlerini hayvancılıkla sağlayan göçebeler, elektriklerini kendi ürettikleri enerji sayesinde elde etmeye başladı. Aynı zamanda bu sayede ısınma problemlerini de çözüyorlar.Kırsalda olduklarında...

Siirt’in Pervari İlçesi kırsalında geçimlerini hayvancılıkla sağlayan göçebeler, elektriklerini kendi ürettikleri enerji sayesinde elde etmeye başladı. Aynı zamanda bu sayede ısınma problemlerini de çözüyorlar.
 
Kırsalda olduklarında elektrik bulamadıklarını beliren göçebeler, mini seyyar güneş enerji paneliyle gündüz güneşle elde ettikleri enerjiyi geceleyin aydınlamada kullanıyor. Aynı zamanda bu enerji sayesinde ısındıklarını belirten göçebeler, kırsalda olduklarından dünya ile bağlantılarının tamamen kesik olduğunu söylüyorlar.
 
Göçebeler, “Karanlık gecelerimizi güneş enerjisi ile aydınlattık. Bu sayede gerek televizyon izleyerek ülke gündemini rahatlıkla takip ediyoruz bunun yanında cep telefonlarımızı şarj ediyoruz. Ancak güneş olmadığında ise enerji panellimizi şarj edemiyoruz ve o gece yine eskisi gibi karanlıkta kalıyoruz” dediler. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.