Giresun'da Kur'an kursları başladı

Giresun'da Kur'an kursları başladı

Yaz Kur’an Kursları bugün Eğitime başladı. Camiler, Mescitler, Kur’an Kursları cıvıl cıvıl oldu.

 
Yaz Kur'an kurslarına devam edecek öğrencilerin eğitim ihtiyaçları, eğitimin süresi, öğrenci velilerinin tatil programları, eğitimin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi  için gerekli hazırlıklarda tamamlandıktan sonra öğrencilere yönelik olarak 'Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla' yaz aylarında camiler, Kur'an kursları ve belirlenen diğer mekanlarda açılan ve  kayıtları tamamlanan öğrenciler için Eğitim Öğretim başladı.
İlimiz de yaklaşık iki ay üzerinde sürecek olan  Yaz Kur’an Kursu Eğitimi,  Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL’ın  katıldığı açılış programıyla resmen başladı.
İlk derse katılan İl Müftüsü ORAL,  İl müftü Yardımcısı  Hacı KAHRAMAN, Din Hizmetleri  Ve Eğitim Şube Müdürü Ali  KILIÇARSLAN  Din Hizmetleri  Ve Eğitim Kısım Şefi   Ömer YILMAZ Camilere gelen çocuklarla bir süre sohbet etti.  Sohbet esnasında Rabbi Yessir duasını, Müftünün ne anlama geldiğini, Kur’an okumasını bilenlerin sayısını ve Yaz Kur’an Kurslarının önemine dikkat çeken  ORAL  birde açıklama yaptı ORAL açıklamasında:" 
Bu sene her sene olduğu gibi Yaz Kur’an Kursu dolayısıyla camiler çocuklarımızla şenlenecek. Bütün ilçelerimiz, köylerimiz ve mezralarımızdaki camilerde Yaz Kur’an Kursları başladı. 22 Ağustos’a kadar devam ediyor. İnşallah bu sene hiç olmasa okula giden öğrencilerimizin yüzde 70’inin gelmesini hedefliyoruz. Günlümüz istiyor ki yüzde 100 olsun bir öğrencimiz dahi dışarıda kalmasın. Geleceğimiz, istikbalimiz olan o yavrularımız fatihasız, tehhiyatsız, selat ve selamsız kalmasın. Namazını, ibadetini asgari ölçüde bilsin. Dini ve ahlaki bilgilerini bu camilerimizde bu çocuklarımız görse gelecekte ahlaklı, edepli yaşadığı cemiyette faydalı insanlar olsun” dedi.
 
Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.