Gıda zammı yüzde 27

Gıda zammı yüzde 27

Ramazan fırsatçısı boş durmadı. Etiketlere yüzde 10 zam yaptı. 4 kişilik ailenin en ucuz iftar sofrası 52 liraya çıktı. Ramazan boyunca iftar maliyeti bin 508 lira olacak

11 ayın sultanı Ramazan'a az bir süre kaldı. Vatandaş hazırlıklarını yapmaya başlarken, fırsatçılar da harekete geçti, fiyatlar artmaya başladı. Kamu- Sen'in araştırmasına göre, geçen yıl 4 kişilik bir ailenin iftar yemeğinin bedeli 44.88 liraydı. Yemek sanayicilerinin çalışmasına göre ise bu yıl iftar sofralarının asgari maliyeti 52 lira. 4 kişilik bir aile iftar sofrası için Ramazan boyunca tam bin 508 lira harcayacak. İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi, gıda sanayicisi Hüseyin Bozdağ, "Kişinin, sağlıklı bir şekilde aktivitelerini sürdürebilmesi için günlük yaklaşık 3 bin kaloriye ihtiyacı var. 4 kişilik iftar sofrasında, et, çorba, pilav, meyve, salata, pide, tatlı, peynir, yağ, reçel, zeytin ve hurmaya yer vererek, yaptığımız hesaplamaya göre en ucuz iftar mönüsü 13 lira. Bu da 4 kişilik bir ailede günlük 52, aylık bin 508 lira" dedi. 

GIDA ZAMMI YÜZDE 27 
'Ramazankonducu'ların iş başına geçtiğini söyleyen Bozdağ, fiyatlarla oynanmaya başlandığını kaydetti. Gıda fiyatlarındaki artışın zaten yüzde 16-17 ile enflasyonun üzerinde olduğunu belirten Bozdağ, "Artan fiyatlara bir de 'Ramazankonducu'lar eklendi. 15 gün öncesine göre etiketleri ortalama yüzde 10 yükselttiler. Gıda enflasyonu ile vatandaşın faturası yüzde 27 arttı" dedi. Ramazankonducuları il tarım müdürlüklerine bildirdiklerini anlatan Bozdağ, "Vatandaşların fırsatçılara karşı, halk pazarlarına yönelmesini öneriyoruz" şeklinde konuştu.

KOLİLER 22 İLE 90 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR
MARKETLER tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan gıda paketleri, tüketicilerin ihtiyaçlarına göre farklı içerik ve fiyat seçenekleriyle satışa sunuldu. Ramazan kolilerinin bu yılki fiyatı, 21.90 lira ile 89.95 lira arasında değişiyor. Ramazan paketleri, tek tek ürün almaya göre daha ekonomik oluyor. Tüketicilerin paket seçerken içeriğine dikkat etmesi, kolilerin kullanacağı ürünlerden oluşması önem taşıyor.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.