Gıda denetiminde 11 işletmeye 54 bin TL ceza

Gıda denetiminde 11 işletmeye 54 bin TL ceza

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, mart ayı içerisinde üretim yerleri denetimlerinde 263, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 614 adet işyerini denetledi. Bu denetimlerde kurallara uymayan 11 işletmeye 54 bin TL para cezası uygulandı.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Salih Köksal, denetimlerin sürekli yapıldığını söyledi. Aydın’da bin 566 adet gıda üretim yeri, 13.015 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunduğunu belirten Köksal, “Denetim izleme programı, kalıntı izleme programı, şikayet, yıllık denetim programı, zehirlenme ve diğer nedenlerle Aydın’da toplam 39 adet numune alınmıştır. Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan Yedi işletmeye toplam 47 bin 712 TL idari para cezası uygulanmıştır. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan dört adet işletmeye 6 bin 647 TL idari para cezası uygulanmıştır. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Mart ayı içerisinde 350 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 2 milyon 402 bin 858 kg kuru incir, 21 adet sağlık sertifikası düzenlenerek 190 bin 171 kg muhtelif gıda maddesi ihracatı gerçekleşmiştir.” dedi.

Alo Gıda 174 hattına, Mart ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 19 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 4 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 12 adet olmak üzere toplam 35 adet şikâyet geldiğini ifade eden Köksal, şu bilgileri aktardı: “Şikayetlerle ilgili olarak 24 adet işletmenin denetimi sonlandırılmış, mevzuata aykırı bir durum tespit edilmemiştir. 11 adet işletmeyle ilgili denetim ve izleme faaliyetleri devam etmektedir. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne (GGBS) kaydedilmektedir. Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 118 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.”

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.