Ghazaleh: Dünya barışı hala mümkün

Ghazaleh: Dünya barışı hala mümkün

Arap dünyasında üne sahip TAG-Org Kurucusu Ghazaleh dünyada barışın hala mümkün olduğunu belirterek, "Her gün kötü şeyler yaşanıyor. Dünyamızı korumak isteyenler de akılcı davranmak zorunda." dedi.

Arap dünyasında üne sahip TAG-Org Kurucusu Talal Abu Ghazaleh dünyada barışın hala mümkün olduğuna dikkati çekerek, "Her gün kötü şeyler yaşanıyor. Dünyamızı korumak isteyenler de akılcı davranmak zorunda. Dünya barışı hala mümkün. Bir araya gelmekten, bir hayali sürekli paylaşmaktan, konuşmaktan başka çaremiz görünmüyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi" çeşitli ülkelerden gelen yöneticilerin önemli açıklamalarına sahne oldu.

Üç gün sürecek etkinliğin açılış konuşmacıları arasında yer alan Filistin doğumlu Ghazaleh, dünyada günden güne artan terör, göç sorunu, cehalet, hastalık ve silah ticareti gibi kötülüklerin insanlığın üzerinde karanlık bulutlar gibi dolaştığını söyledi.

İnsanların çözümü konuşmaktan vazgeçmemesi gerektiğini dile getiren Ghazaleh, "Birkaç İskandinav ülkesi dışında genel olarak öyle karanlık ve öngörülemez bir dünyada yaşıyoruz ki. Karanlıkta bir ışık aramak zorundayız. Öylece kalamayız karanlıkta." ifadelerini kullandı.

"Dünyamızı korumak isteyenler de akılcı davranmak zorunda"

Çözüm için hazırladığı taslak "İstediğimiz gelecek" adlı belgenin zirve sırasında ele alınmasını isteyen Gahazaleh, şöyle konuştu:

"Belge onay görürse özet bir deklarasyon olsun. Kendinizi tek başınıza dünyanın sorunlarından koruyamazsınız. Birlikte davranmak zorundasınız. İnsanlar, örgütler, çeteler ve militanlar bu gezegeni yok etmek üzere uzlaşmış gibi. Her gün kötü şeyler yaşanıyor. Dünyamızı korumak isteyenler de akılcı davranmak zorunda. Dünya barışı hala mümkün. Bir araya gelmekten, bir hayali sürekli paylaşmaktan, konuşmaktan başka çaremiz görünmüyor."

Ghazaleh, dünya politikasına yön veren ülkelerin liderlerinin bir araya gelerek dünya için de bir hayal belgesi tasarlamasını isteyerek, "İstediğimiz gelecek" belgesinin örnek teşkil edebileceğini kaydetti. 

"Türkiye ikinci vatanımız"

Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Ahmad Al Sa'di, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı demokrasisini koruyan Türk halkını tebrik ederek, Türkiye'nin ikinci vatanları olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın dünyanın en güçlü 20 ekonomisinden biri olduğunu aktaran Sa'di, "Biz ülke olarak ekonomi alanında 2030 yılında çok daha iyi bir noktaya gelmek istiyoruz. Petrol kaynaklarımızı çeşitlendirerek insanlarımıza daha fazla kalıcı istihdam sağlamak en büyük önceliklerimiz arasında." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.