Gezi Zihniyetinin Ramazan hakareti

Gezi Zihniyetinin Ramazan hakareti

Gezi Parkı eylemcileri imsakiye şeklinde hazırladıkları afişlerle İslami değerleri hedef alarak, oruç ibadetiyle dalga geçtiler.

Gezi Parkı eylemlerinin 1. yıldönümünde yine sokaklara çıkarak polisle çatışan eylemciler aynı zamanda dini değerlere de saldırmaya devam ediyor. Gezi zihniyeti bu sefer Ramazan ayında minarelere asılan mahyaları imsakiyeleri hedef aldılar. Dün gerçekleştirdikleri eylemlerin il il vakitlerini yazan çapulcular hazırladıkları afişlere de “Hoşgeldin ya isyan” yazısını yazdılar. Bu durum eylemcilerin haliyeti ruhiyesini gözler önüne serdi. 
 
GEZİCİLERİN İMSAKİYESİ! 
 
Geçen yıl İstanbul Taksim Meydanı Gezi Parkı’ndaki 3-5 ağacın korunmasını bahane ederek Türkiye’yi yangın yerine çeviren eylemciler, olayların yıldönümünde yeniden sokaklara çıktılar. Eylemlerin yıl dönümü olarak kabul edilen 31 Mayıs’ta tekrar örgütlenen eylemciler geçen yıl olduğu gibi bu yılda İslami değerleri hedef aldılar. Dünkü eylemler için buluşma yeri ve zamanı belirleyen guruplar bunu yaparken Ramazan ayında Müslümanlar için önem arz eden mahyaları ve iftar vakitlerini aşağılayıcı bir üslupla taklit ettiler. Genellikle Ramazan aylarında görmeye alışık olduğumuz iki minare arasında asılan mahyaları eylemciler kendi emellerine alet etti. Eylemler için hazırlanan imsakiye şeklinde hazırlanan afişlerde il il eylem saatleri yazıldı. Söz konusu afişin en üstünde ise iki minare arasına asılmış “Hoşgeldin ya isyan” yazısı yer alıyor. Afişte “İl il, dakika dakika ‘isyan vakti’” ifadesiyle de oruç ibadetiyle dalga geçildi. Ortaya çıkan bu durum eylemcilerin ruh halini bir kez daha gözler önüne koydu. 
gezi-zekalilar-yine-islama-saldirdi-h1401568954.jpg
 
Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.