Geniş aile müslümanlar için adeta bir okuldu

Geniş aile müslümanlar için adeta bir okuldu

'Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Aile ve Toplum isimli söyleşiye katılan Gazeteci Fahrettin Keskin, Türk toplumdaki aile yapısının günümüzde geldiği olumsuz noktalarına değinerek, "Geniş aile müslüman topluluklarda adeta bir okuldu" dedi.

Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılan Gazeteci Yazar Fahrettin Keskin, "Aile ve Toplum" hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Keskin, günümüz toplum yapısını genç, yaşlı, anne-baba ve çocuk ilişkileri üzerinden değerlendirerek aile içi iletişimde gelinen olumsuz noktaları ele aldı. Yaşlılık ve aile konusundaki araştırmalarıyla bilinen Fahrettin Keskin, Türkiye'deki yaşlı nüfusun (yüzde 8) bir çok ülkeden daha az olmasına rağmen onlara yeteri kadar sahip çıkamadığımızı söyledi.

Son yıllarda yaşlılara karşı yapılan darp etmelerin, kötü davranışların ve huzur evlerine bırakmaların oransal artışına dikkat çeken Keskin, aile yapısındaki gelin kaynana sorunlarını da değindi. Gelin kaynana sorunlarının aile yapısını bozan temel etkenlerden biri olduğunu belirten Keskin, "Yaşlı insanlar doğal olarak bazı akli ve fiziksel yetileri zayıfladığından onlara karşı merhametli ve anlayışlı olmalıyız. Anne ve babasını kaybedenlere sorduğumuzda çoğunluğu onlara yaşlılıklarında gerekli ilgi ve alakayı gösteremediklerinden pişman olduğunu görüyoruz. Asıl yiğitlik yaşlı anne ve babaları hayatın içinde tutmak, onları pikniğe, komşulara götürmek ve saygılı davranmaktır. Geniş aile Müslüman topluluklarda adeta bir okuldu. Geniş aile yapımız azalıp çekirdek aile yapıları çoğalınca, yaşlılarımız evlerimizde söz sahibi olmaktan çıkıp yönlendirici ve koruyucu destek azalınca boşanmaların sayısı da artmaya başladı. Bu boşanmaların en belirgin sebeplerinden biri de gelinle kaynana arasındaki merhamet ve anlayışsızlık" dedi. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.