Genel af çıkacak mı? (2016 yılında genel af var mı?)

Genel af çıkacak mı? (2016 yılında genel af var mı?)

Genel af çıkacak mı? Her geçen gün büyük meselelerle karşı karşıya kalan mahkumlar, bir an önce genel affın çıkarılması için ihtiyaç duyulan koşulların olgunlaşmasını bekliyor.

Uzun zamandır herkesi derinden etkileyen genel bağışlama sürecinin bir an önce başlaması için rahat kararların alınması gerektiği kaydediyor. 2014 senesinde konu ile ilgili açıklamalarda bulunan eski Başbakan Yardımcısı ve eski hükümet sözcüsü Beşir Atalay, genel bağışlama için müzakerelerin başladığını dile getirmişti. Konu ile ilgili olarak araştırmaların devam ettiğini ve en kısa müddet içinde ihtiyaç duyulan bilgilendirmelerin yapılacağını açıklayan Beşir Atalay, tüm mahkumları sevindirmişti.

İçeride oldukça zor günler geçiren mahkumların genel olarak ailelerinin de dışarıda büyük ve ekonomik sıkıntılar yaşaması, daha büyük meseleleri da beraberinde getirdiği için en kısa zamanda genel affın duyuru edilmesi beklenmişti. 

MAHKUM AİLELERİNİ SESLERİNİ DUYURMAYA DEVAM EDİYOR

Uzun zamandır merakla beklenen genel bağışlama ile ilgili net bir kararın çıkmaması büyük sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bu sebepten dolayı da mahkum yakınları, seslerini duyurmak için çeşitli platformları kullanmaya devam ediyor. Çeşitli platformlar üzerinden ceza indirimi ilan edilmesini isteyen mahkum aileleri, artık sevdiklerine kavuşmak istediğini dile getiriyor.

MAHKUMLARA CEZA İNDİRİMİ GELECEK Mİ?

Bu sene içerisinde genel affın ilan edilip edilmeyeceğini merak eden bir çok mahkum, bir an önce konu ile ilgili olarak gerekli izahların yapılmasını bekliyor.

GENEL AF İLAN EDİLECEK Mİ?

''2016'da ceza indirimi olacak mı?'' gibi soruları merak ettiğinizi biliyoruz. En kısa sürede genel affın ilan edilmesi gerektiğini dile getiren mahkumlar ve mahkum aileleri genel affın çıkmasını dört gözle bekliyor. Bu sene genel affın çıkmasını bekleyen mahkumlar için şu sıralar genel af müzakerelerinin yapılmadığı dile getiriliyor.

Artış gösteren terör olayları sebebiyle bu alana yoğunlaşmaya devam eden yetkililerin gündeminde genel af bulunmuyor. Ancak konu ile ilgili olarak en kısa vakitte yeni bir karar alanabilir.

 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.