Gençlik Şöleninden Notlar

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gençlik Şöleninin üçüncüsü 6 Mayıs 2012 (dün) Ankara Anadolu Kültür Merkezinde yapıldı.

Yurdun dört bir yanından otobüslerle gelen çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yetişkinlerin de refakat ettiği şölene katılım beş bin kişilik salonu doldurmuştu.

Program, Uluslararası Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma yarışması ve Türkiye birincisi Kurtuluş Camii imam-hatibi Mustafa Atıcı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşması, Yeni Asya Medya Grup Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Kutlular yaptı. Gençlerle iftihar ettiklerini belirten Kutlular, Bediüzzaman’ın “biz acele ettik kışta geldik sizler cennet asa bir baharda geleceksiniz” sözlerini aktardı.

Program konuşmasını Bediüzzaman Beşlemesi romanlarından tanıdığımız Edebiyatçı Yazar İslâm Yaşar yaptı. Bediüzzaman’ın gençlere tavsiyelerini özgün bir üslupla veciz ifadelerle anlattı.

 

“Dünya Risale-i Nur Okuyor” konulu Sinevizyon

 

Risale-i Nur Enstitisü tarafından hazırlanan “Dünya Risale-i Nur Okuyor” konulu sinevizyon gösterisinde Risale-i Nur hizmetlerinin dünden günümüze ve küresel çapta yayılışı slayt ve kısa film kesitleri ile beraberinde seslendirildi.

 

Programın Sürpriz konuğu Mürşid Ağa Bağ

 

Hür Adam filminde Bediüzzaman rolünü oynayan Mürşid Ağa Bağ’ın sahneye çıkması genç izleyicilerin çoğunlukta olduğu salonu coşturdu. Ağa Bağ, Eşref Edip’in “Tahliler” başlığındaki 60 yıl önceki Bediüzzaman izlenimlerini anlattığı, okuyanları bugün halen heyecanlandıran pasajları ezbere okudu.

Bana sen şuna buna sataşmışsın diyorlar. Karşımda büyük bir yangın var. Alevleri göklere yükselmiş. İçinde evladım yanıyor. Ben o yangını söndürmeye giderken ayağım dolaşmış ne ehemmiyeti var…” diye devam eden daha Üstadın sözlerini profesyonel bir sanatçının okumasının meydana getirdiği atmosfer heyecan ve duygusallıkta zirve yaptı.

Mürşid Ağa Bağ bir çok ortamlarda samimi olarak ifade ettiği gibi burada da Bediüzzaman’ı oynamaktan Bediüzzaman’ı tanımaktan dolayı çok mutlu olduğunu yine ifade etti. Programa teşrifleri için verilen plaketin en değerlisi olduğunu, çünkü bu plaketi Bediüzzaman’ı anlayanlardan almanın anlamının çok büyük olduğunu söyledi.

 

Zübeyir Gündüzalp’in mektubu program sunucularından Ahmet Dursun tarafından okudu.

 

Üçüncü Risale Nur Gençlik Kongresi sonuç deklarasyonları

 

Kongrenin bu yılki konusu, “Çağımız İnsanının Sorunları ve Çözüm Arayışları.” 6 masada, 3-4 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılmış. 7-8 Nisan tarihlerinde Ankara’da gençler arasında yapılmış. Her masa sözcü ve sekreterleri sonuç deklarasyonlarını sundu.

1.      Masa;”Yaratılış” başlığındaki sonucu Mehmet Ali Eş

2.      Masa nın “Barış” konulu sunumu Mehmet Kay,

3.      Masa’nın “Refah” konulu sunumu Orhan Özer

4.      Masa’nın “Hürriyet ve Adalet” konulu sunumu Muhammet Nedim Söğüt,

5.      Masa’nın “Farklılıklar ve Kimlik” konulu sunumu Mehmet Kaplan

6.      Masa’nın “İnanç ve Ahlâk” konulu sunumu Ömer Dinler yaptılar.

 

Konserler

 

Metin Haboğlu, Çetin Gümüş, Saleh Sabır ve İsa Muslubaş’ın okuduğu ilahilerle gençler coştular.

 

Bediüzzaman Tiyatrosu

 

Ali Beykoz’un yönettiği gençlerin sahneye koyduğu “Bediüzzaman’ın çileli hayatından kesitler” hem duygu hem ders hem de çok etkili mesaj yüklüydü.

Hür Adam filminde de gündemin tartışmalı konusu olan; Bediüzzaman’ın Türkiye Büyük Millet Meclisinde yayınladığı bildirinin sahnelenmesi ve okunması, gizli zındıka komitesinin ahireti inkâr fikrini yaymaya başladıkları bir zamanda “Yaz kardeşim Şamlı…” diye başlayan Haşir Risalesinin telifi, malum komitenin gençleri baştan çıkarma plana karşı Gençlik Rehberinin, hanımları sokağa çıkarma planına karşı Hanımlar Rehberinin telifini sahnede iki ayrı yerde bir tarafta zındıka komitesini diğer bölümde Bediüzzaman ve talebelerinin risale yazmalarını çok güzel canlandırdılar.

Keza Bediüzzaman’ın hapiste doktor tarafından aşı bahanesiyle zehirlenmesi sahneye konuldu

Hafız Ali’nin Üstadın ağır hastalığında “Ben dua edeceğim siz amin deyin” diyerek duasında Üstadı yerine kendinin vefatını talebi ile vefatını canlandıran sahneler çok etkili mesaj veriyor çileli yılların zulümlerini çok iyi resmediyordu.

 

Makale Yarışması Ödülleri

 

“Said Nursi ve Modernite” konulu makale yarışması birincisi Merve İriyarı ödülü ilk takdim edilenlerdendi. Bir takım Risale-i Nur külliyatı hediye edildi.

 

Bilgi Yarışması Ödülleri

 

Liseler arası “Gençlik Rehberi” konulu bilgi yarışmasında Nevşehir’den Şeyda Sultan Zengin birinci, Karaman’dan Hilal Uğuz ikinci, Adıyaman’dan A.Burak Ünlü üçüncülük ödülü almaya hak kazandılar.

Üniversiteler arası “Lem’alar “ konulu bilgi yarışmasında;

Birinci Ankara’dan Ayşe Gümüş,

İkinci İzmir’den Yusuf Kuvvetli

Üçüncü Kayseri’den Merve Kavşut ödül almaya hak kazandı.

 

Anadolu’nun dört bir yanından gelen Risale-i Nur talebeleri program öncesi, program sırası ve sonrasında görüşme, tanışma, tanışanların hasret giderme vesilesi de olan program ödül törenlerinden sonra sona erdi.

Çıkışta hem kaynaşma hem vedalaşma sahneleri ile ayrılıklar memleketlerine dönüş programın son görüntüleri ve yolculuklar…

 

(Şölenden fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum