Gençlerle geleceğe yürüyüş

Gençlerle geleceğe yürüyüş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu'nca başlatılan "Gençlerle Geleceğe Yürüyüş" projesiyle dezavantajlı ve sorunlu gençler topluma kazandırılacak.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen proje kapsamında Sakarya’da eğitim süreci devam eden dezavantajlı ve sorunlu 130 gencin, eğitim ve spor yoluyla zararlı alışkanlıklardan korunması hedefleniyor. 

SAÜ Sosyal Hizmet Bölümü Öğrenci Topluluğu'nca yürütülecek projeyle gençlerin sosyal, kültürel ve bilimsel aktiviteler yoluyla da eğitim sürecine ve hayata katılımları artırılacak. 

Dezavantajlı gençlerin, algı düzeyi yüksek gençlerle kaynaştırılıp sosyal alana dahil edilmesi, uyum ve gelişim süreçlerinin sağlıklı sürdürülmesi ve sosyal birey haline getirilmesinin amaçlandığı projede, 30 SAÜ öğrencisi görev alacak.

Eğitim düzeyi yüksek, sanata, spora ilgili, bilimsel ve sosyal yönleri olan gönüllü gençlerin, dezavantajlı gençler için rol model olması planlanıyor.

Proje kapsamında gençlere ve ailelerine yönelik ergen iletişimi, sosyal sorumluluk, madde bağımlılığıyla mücadele ve teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları hakkında bilgilendirme yapılacak, teknolojinin aşırı kullanımı ve zararları, değerler eğitimi, stres yönetimi ve başarılı olmanın yolları konusunda eğitim ve seminerler düzenlenecek.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.