Gençlere GSS Müjdesi Geldi!

Gençlere GSS Müjdesi Geldi!

Önümüzde günlerde Meclis gündemine gelecek olan GSS primi Torba yasasıyla önemli değişikliklere uğrayacak. Detaylar haberimizde.

İlerleyen günlerde Genel Sağlık Sigortası ile ilgili düzenlemeler yapılacak. Meclise sunulacak Torba yasayla GSS primlerinin 49 liraya düşmesi gündeme geldi. Torba kanun meclisten geçmesiyle GSS prim borcu olanların borçları silinecek. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren hayatımıza giren yasa ile GSS primlerinin otomatik ödenmesine başlanıldı. Bu düzenlemeyle hayatımıza gelir testi gibi farklı şeyler geldi. Gelir testinin insanlara anlatılmaması büyük sorunlar oluşturdu. Gelir testini yaptırmayan insanlar hastanelerde problemler yaşamıştı.

Çalışmayan için bile sağlık sigortası yani GSS ödenmesi büyük sıkıntılara yol açmıştı. Yüksek seviyede GSS prim borcu olanlarının borçları silinecek. GSS’in Torba Kanun ile değiştirilmesiyle gelir testi uygulaması da devam edecek. Gelir testi Şuanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılıyor. Ancak kanun sonrasında bu görevi SGK üstlenecek. Borçları silinenlerin eğer prim aylık borçları 49,4 TL’nin üzerindeyse borçları 49,4 TL’nin altına düşürülecek. Böylece Genel Sağlık Sigortası problemi de ortadan kaldırılacak.

 

www.mymemur.com.tr

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.