Gençlere 4 önemli müjde

Gençlere 4 önemli müjde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı. Emeklilere, polis ve askere müjdeler veren Davutoğlu, gençler için de 4 önemli desteği açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Davutoğlu'nun açıkladığı beyannamede önemli müjdeler yer aldı.

Davutoğlu şöyle konuştu;

1-Seçilme hakkı 18 yaşa düşürülecek

"Gençlerimiz için atacağımız adımları birer birer sizlerle paylaşıyorum. Her biri titizlikle ve Türkiye'nin geleceğini düşünerek planlanmış adımlar. Bir, seçilme yaşını inşallah 18'e indireceğiz. Seçme yaşını biz 18'e indirmiştik, seçilme yaşını da 18'e indiriyoruz. 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan bir Sultan'ın nesilleri olarak 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde etkin bir sorumluluk alabilecek altyapıya sahip olduklarına inanıyoruz.

2-Sınırsız internet

İki, gençlerimize sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz, nerede olurlarsa olsunlar. Yine iş kurma anlamında sorular gelmişti.

3-İş kurmak isteyen gençlere 50 bin liraya kadar destek

Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz. 100 bin lira faizsi kredi verilecek. Kredi fonu aracılığı ile yüzde 85 oranın kefalet sağlanacak. Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız.

4-İlk kez iş bulanların 1 yıllık maaşı devletten

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.

AA

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.