Gençler camilere sığmıyor

Gençler camilere sığmıyor

Giresun'un Bulancak ilçesinde "Camiye Gidiyorum, Kur'an'ı Anlıyorum" isimli proje başlatıldı. Yoğun ilgi gören proje ile gençler camiye akın etti.

Giresun/Bulancak ilçe Müftülüğü himayesinde başlayan "Camiye Gidiyorum, Kur\'an\'ı Anlıyorum Projesi" 24-26 Şubat 2014 tarihlerinde ilçede belirlenen 5 camide (Fatih, Ballıca, Mevlana, Eski ve Kıcıklı camilerinde) akşam namazının ardından yapılmaya başlandı.

Bulancak'ta yüzyılın projesi olarak adlandırılan "Camiye Gidiyorum, Kur\'an\'ı Anlıyorum" Projesine 14-20 yaş aralığında 650 genç katılmaktadır. Cami cemaatinin de ilgisinin yoğun olduğu proje ilk günlerde Bulancak halkının gündemine oturdu.

Bulancak Müftülüğü, Bulancak Belediyesi, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bulancak Âb-ı Hayat Derneği, BİMDER, Sarayburnu ve Orta Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ortaklığı ile hazırlanan "Camiye Gidiyorum, Kur\'an\'ı Anlıyorum Projesi"nin iki önemli hedefi bulunmaktadır. Birincisi gençlerin camii ile buluşturulması, ikincisi ise gençlerin Kur'an ile buluşturulmasıdır.

12 hafta (24 ders) şeklinde sürecek olan Camii seminerleri haftada iki gün yapılacak olup Pazartesi ve Çarşamba akşamları akşam namazından sonra gerçekleşmektedir. Toplam 34 surenin Türkçe Meali Projeksiyonlarla yansıtılmakta ve İlçenin okullarında ve camilerinde görevli din gönüllüleri tarafından açıklanmaktadır.

Proje sonunda Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitime devam eden öğrenciler arasında sınav yapılacak, dereceye giren öğrenciler; 3 Umre, 3 Dizüstü Bilgisayar, 3 Akıllı Telefon, 3 Tablet, 3 Fotoğraf makinesi ile ödüllendirilecektir. Ayrıca 12 hafta boyunca katılımcı gençler Kır gezileri, halı saha turnuvaları, sinema geceleri gibi sosyal etkinlikler yapılacaktır.

İlçe Müftüsü Şaban Sadan proje kapsamında ilk dersini Sanayi Camiinde, sonraki dersini de Ballıca caminde verdi.
Gençlerle buluşan Sadan, "Gençlerimizle kucaklaşmak istiyoruz onlara Kuran-ı anlatmak istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi önemsiyoruz. Saf ve temiz bir dünya bırakmak için bunları yapmaya mecburuz. Başta projeyi önemseyen gençlerimize, katkı yapan bütün kurumlara, sivil toplum örgütlerine ve hassaten din gönüllülerine şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.