Gençler, umreye gitmek ister misiniz?

Gençler, umreye gitmek ister misiniz?

Gençleri umreye götürmek amacıyla başlatılan "Gençler Umreye" projesiyle ilgili proje koordinatörü İsa Öztaş RisaleHaber'e konuştu

Cemil Yüzer'in röportajı

RisaleHaber-Tamamen gençlerin girişimiyle ortaya çıkan; gençleri, zihinleri en açık ve en enerjik dönemlerinde, hayatlarına pozitif katkı sağlamak amacıyla umreye götürmek için, mesajı ve sloganı net bir proje başladı: “Gençler Umreye”

Proje Koordinatörü İsa Öztaş, projenin amaçları, hedefleri ve ayrıntılarını RisaleHaber'e anlattı...

Projedeki gayeniz nedir?

Gayemiz, gençleri umreye götürmek. Gençlerin dinimizi daha iyi tanımaları, Peygamber Efendimiz’in yaşadığı, ayak bastığı yerleri hissetmeleri için umrelerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gençler umreden memleketlerine döndüklerinde, hem kendi hayatlarına hem de çevrelerine pozitif katkı sağlayacaklardır.

Fikir nasıl ortaya çıktı?

Geçtiğimiz dönem hacca giden büyüklerimiz, bize akıllarında böyle bir proje olduğundan bahsettiler. Biz de projeyi heyecanla dinledik, çok beğendik ve hayata geçirmek için Bismillah dedik. Şuan projeyi 5 kişilik bir ekip olarak yürütüyoruz. Projemizi, kurduğumuz www.genclerumreye.com sitesi yardımıyla gerçekleştiriyoruz.

Sitede neler var?

"Kabe'den Canlı Yayın" başlığı altında, Kâbe’nin şu anki canlı yayını mevcut… Hac ve Umreyle ilgili makaleler, bilgiler var. Dijital ortamda yapılmış, Kâbe’nin sanal gezintisini sağlayacak videolar var. Ayrıca Gençler Umreye projesi hakkında ayrıntılı açıklamalar var.



Neden gençler?

Çünkü umreye en fazla gençlerin ihtiyacı var. İsterseniz bunu yaşadığımız bir örnekle açıklayayım. Biz umreye gittiğimizde Hira dağına çıkmamız gerekti. Biliyorsunuz Peyamberimiz’e ilk vahiy geldiği yer Hira… Biz çok şükür oraya çıktık. Yalnız Hira Dağı’na çıkmak çok zor, çünkü çok engebeli bir yokuşu ve uçurumu var. Kafilemizdeki birçok genç, hızla o yokuşu tırmandı ve o aşkla, şevkler mağaraya vardılar. Biz Hira’yı gezip gördük; inerken baktık ki yaşı ilerlemiş insanlar daha yeni çıkıyorlar, hatta birçoğu da çıkamadılar… Sadece orda değil, birçok yerde ibadetlerinizi gerçekleştirmek ve Peygamberimiz’in bulunduğu yerleri gezmek için ekstra bir enerji sarfetmeniz gerekiyor. Sonuçta Hac ve Umre malın yanında bedenle yapılan bir ibadet…

Örneğin bir genç, bir umre boyunca, 50, 70, 100 hatta 200 tavaf yapabilir. Fakat ileriki yaşlarda, bu performansı sergilemek pek de kolay olmuyor. Gidilebilecek, gezilebilecek birçok yere enerjiniz yetmediğinden gidemeyebiliyorsunuz. Bu nedenlerle, yaşlılar Umre ibadetlerinden tam olarak beklediklerini alamıyorlar veya istedikleri gibi istifade edemiyorlar. Fakat gençler öyle değil. Enerjileri yerinde, zihinleri açık, her söylenen akıllarında kalıyor, yapılması gereken her şeyi yapma imkânları var… Bu nedenle gençlerin, yaşları ilerlemeden ve kutsal toprakları ziyaret etmeleri gerekiyor… Elbette genç olmayan gidemez veya gitmemeli demiyoruz ama gençken gidilmesinin öneminin büyük olmasından, böyle bir projeye Bismillah dedik.

İlk tur organizasyonunuzu ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

İlk turumuzu, önümüzdeki Temmuz ayının 1’i ile 15’i arasında gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Sizinle umreye gitmek isteyen bir genç ne yapmalı?

Bizimle gitmek isteyenlerin, www.genclerumreye.com sitemizin üst kısmındaki “Rezervasyon” bölümündeki formu doldurmaları yeterli. Proje ve akla takılan herhangi bir konu hakkında bize soru sormak isteyenler de yine sitenin üst menüsündeki “İletişim” bölümünden sorularını bize yöneltebilirler.

Peki, bir genç için sizinle birlikte umreye gitmenin ayrıcalıkları ve avantajları neler?

Bir kere, ekibimizin içinde hep aynı jenerasyon olacak. Tamamen gençlerden müteşekkil bir grup olarak gideceğiz. Ekibin başında da, Hac ve Umreyle ilgili uzman ve popüler isimler olacak. Bizimle gelen gençlerin ödeyeceği ücret noktasında da avantajları olacak. Bir defa Gençler Umreye projesi, gençleri piyasadaki tüm tur şirketlerinden daha ucuza götürecek. Derslerinde Başarlı olan gençlere ekstra kolaylıklar sağlanacak. Sponsorlarımız aracılığıyla, kimi gençleri ücretsiz olarak umreye götürmeye kadar elimizden gelen yardımları yapacağız.