Genç öğretmenler Osmanlıca konusunda daha bilinçli

Genç öğretmenler Osmanlıca konusunda daha bilinçli

Turkuvaz Sahaf'ın kurucularından İşli, "Sahaflardaki Osmanlıca yayınlara gençlerin daha fazla ilgisi olduğunu düşünüyorum ve bu sevindirici bir şey. Çünkü bu geçmişe ilgi duyuyorlar demektir" dedi.

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu 3. CNR Kitap Fuarı'nda yer alan Turkuvaz Sahaf'ın kurucularından Emin Nedret İşli, genç öğretmenlerin Osmanlıca konusunda daha bilinçli olduğuna dikkat çekerek "Osmanlıca dergiler, yayınlar konusunda özellikle genç öğretmenler çok iltifatkarlar. Okullarda konu işlerken çocuklara bu dergileri göstermek, bizzat ellerine vermek ve görmelerini sağlamak için Osmanlıca yayınlar alıyorlar ve bu onlar için önemli bir şey. Öğrencileri de daha sonra merakla gelip alıyorlar bu dergileri" dedi.

CNR EXPO Yeşilköy'de devam eden fuarda AA muhabirine açıklamada bulunan Turkuaz Sahaf kurucularından Emin Nedret İşli, fuara ilk yılında da katıldığını belirterek, "İlk fuar çok kalabalık değildi, sakin geçmişti. Geçen yıl da başka bir fuara katılmak zorunda olduğumuz için zamanlama yüzünden katılamamıştık fakat bu sene tekrar katıldık ve oldukça canlı geçiyor" diye konuştu.

Kitap Fuarı

"Gençler geçmişe ilgi duyuyor"

İşli, gençlerin sahaflara daha çok ilgi gösterdiği yorumunu yaparak, şu gözlemini paylaştı:

"Osmanlıca dergiler, yayınlar konusunda özellikle genç öğretmenler çok iltifatkarlar. Okullarda konu işlerken çocuklara bu dergileri göstermek, bizzat ellerine vermek ve görmelerini sağlamak için Osmanlıca yayınlar alıyorlar ve bu onlar için önemli bir şey. Öğrencileri de daha sonra merakla gelip alıyorlar bu dergileri. Sahaflardaki Osmanlıca yayınlara gençlerin daha fazla ilgisi olduğunu düşünüyorum ve bu sevindirici bir şey. Çünkü bu geçmişe ilgi duyuyorlar demektir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.