Genç Müslüman Grup, İslamafobi'ye karşı hayır etkinliği düzenliyor

Genç Müslüman Grup, İslamafobi'ye karşı hayır etkinliği düzenliyor

İngiltere'de meşhur Ahmediyya Müslüman Derneği'nin gençlik kanadını temsil eden grup, ülkede yükselen İslam Düşmanlığı ile savaşta yeni bir yöntem keşfetmiş. Üstelik bu yöntem son derece hayırlı; yardım için bağış toplamak...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Ahmadiyya Müslüman Gençlik Derneği, İngiltere'de yükselen İslam Düşmanlığı'na kayıtsız kalamayan grupların başını çekiyor. Derneğin genç üyeleri, önümüzdeki günlerde yapacağı bir etkinlik ile, ihtiyaç sahiplerine hayır işlerinde kullanılacak bir bağış toplama günü düzenlemeyi düşünüyor.

2015 yılının Aralık Ayı'nda seller nedeniyle harap olan Cumbria bölgesi adına düzenlenecek bağış toplama gününde bağış rakamının 500.000 Sterlin'e kadar çıkması bekleniyor. Ayrıca dernek, bu yaptıkları organizasyon ile İslam Düşmanları'na karşı pek çok farklı grup ve inançtan insanlar ile birlik olarak gövde gösterisi yapacak.,

Etkinlik Organizatörü Farooq Attab, yapacakları etkinlik ile ilgili; "İslam'ı birliği teşvik eden barış ve entegrasyon dini olarak görüyoruz ve bu olay da gösterecektir ki, insanları bir araya getirmek de bizim işimiz. İslam Düşmanları'na birlik ve insanlığı gösterelim" dedi. "İslam hakkındaki yanlış anlamalar" ile mücadele etmeyi planlayan kuruluşun etkinliği çok renkli geçecek.

İndependent'in haberine göre kuruluşun  700'den fazla üyesi, Cumbria Topluluk Vakfı, Bloodwise, Kraliyet İngiliz Lejyonu, Çocukları Kurtarma, NSPCC, Barnardos gibi İngiltere'deki hayır kurumları için 500.000 £ yardım toplamaya gayret edecek. Bunun için dernek öncelikle bir maraton, ardından sponsorlu bir yürüyüş düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.