‘Gelişmiş kültürler girişimciliği önemser’

‘Gelişmiş kültürler girişimciliği önemser’

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, Üsküdar Üniversitesi tarafından 25 Nisan’da yapılacak “Davranış Bilimleri Fikir Festivali” kapsamında liselere yönelik “Benim de bir fikrim var” yarışmasının başvuruları başladı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, Üsküdar Üniversitesi tarafından 25 Nisan’da yapılacak “Davranış Bilimleri Fikir Festivali” kapsamında liselere yönelik “Benim de bir fikrim var” yarışmasının başvuruları başladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilki düzenlenen festivalde gençlerden geleceğin teknolojilerini hedeflemeleri istenirken, yarışmanın teması “yapay zekâ” olarak belirlendi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle, lise öğrencilerini bilime teşvik etmek ve onların fikirlerine sahip çıkmak için düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 10 Nisan olarak açıklandı. Yarışmaya lise düzeyindeki 9-10-11 ile 12. sınıflar katılabilecek. Festival ve yarışmayla her öğrencinin yaratıcılık ve üretkenliği desteklenerek, bilim kültürü ve endüstrisine yön verecek üretici ve bilinçli takipçilerin, aktörlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

25 Nisan’da düzenlenecek Davranış Bilimleri Fikir Festivali’nde yarışmanın ödül töreni de gerçekleşecek. Festivalde Üsküdar Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin hazırladığı pek çok program da “geleceğin üniversitelisi” liselilerle buluşacak. Serbest kürsüler, paneller, etkinliklerle liseliler üniversite sınavından önce üniversite hayatını yaşayabilecek. Gelenekselleşecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, festivalin, dünyada düzenlenen pek çok bilimsel festival gibi gelenekselleşeceğini belirtti. Tarhan, festivalin eğlence ve bilim disiplinini bir arada bulunduran, gençleri geleceğe hazırlayan bir yol olduğuna dikkati çekerek, “İlginç fikirlerin üretilmesi, yenilikçi projelerin ortaya çıkması, geleceğin Nobel adaylarının yetişmesi bu yaşlarda zihnimize atılan tohumlarla olmaktadır. Eski kültürler, unvanları önemserdi. Ancak gelişmiş kültürler yenilikçiliği ve girişimciliği de önemser. Geleceği yakalamak, kendinizi bilim festivali içinde bulmak istiyorsanız bu ziyafeti kaçırmamalısınız” ifadelerini kullandı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.