Geleneksel mesleklere devlet yardımı

Geleneksel mesleklere devlet yardımı

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması için hükümet kesenin ağzını açtı.

Hükümet kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması için kesenin ağzını açtı. Destek kapsamına yok olmanın eşiğindeki iş kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlara bu yıl içerisinde 750 milyon lira kredi kullandırılacak. Bu yıl içerisinde tamamı kullandırılacak olan krediler sıfır faizli olacak. 

Bu kapsamda kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması için faizsiz kredi verilmeye başlandı. El dokuma işleri, bakırcılık, çinicilik, çömlekçilik, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık gibi meslekler bu destekten yararlanabilecek. Ayrıca geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan bir meslek yapanlar da bu imkândan faydalanabiliyor. 

Faizsiz kredi alma hakkı tanınan bir diğer kesim ise ustalık belgesi alan ve yeni dükkân açan esnaflar. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında ustalık belgesi sahibi olup, kredi başvuru tarihi itibariyle en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olanlar bu haktan yararlanabiliyor. Ayrıca ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son bir yıl içinde işletme açma şartı aranıyor. Bu şekilde dükkân açan esnaflar da kullanacakları krediler için sıfır faiz imkânından faydalanabiliyor. Ancak bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin başka bir kurum ve kuruluştan hibe desteği almamış olması gerekiyor. Kullandırılacak faizsiz krediler için esnaf kefalet kooperatifinin kefaleti ise gerekmiyor. 

SATIŞ DESTEĞİ

Kursiyerlerin emeğiyle ortaya çıkan ürünlerin satışı konusunda da destek olduklarını ifade eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, “Usta ve usta adaylarımızı Genel Müdürlük binamıza gelip personelimize satış yapmaları yönünde teşvik ediyoruz. 2015 yılı boyunca bu çalışmamızı devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

turkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.