Geleneksel Kocatepe kitap fuarı bugün açılıyor

Geleneksel Kocatepe kitap fuarı bugün açılıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 1983 yılından beri düzenlenen ve bir ramazan geleneği haline gelen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Kocatepe Camii avlusunda kapılarını kitapseverlere açıyor.

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen ve dinî yayınlar alanında artık bir marka haline gelen Kocatepe’deki Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın resmi açılışı, 26 Haziran Cuma günü saat 11. 00’de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özavşar’ın katıldığı bir törenle yapılacak.

Fuar hakkında bilgi veren TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, vakfın eğitim, hayri hizmetler ve sosyal faaliyetlerinin yanı sıra kültürel alanda da önemli hizmetleri olduğunu söyledi. Vakfın ülke genelinde 25 yayınevinin bulunduğunu vurgulayan Palakoğlu, bu yayınevlerinde vakfa ait 600’den fazla basılı, sesli, görüntülü eser ile yaklaşık 150 yayınevinin 15 bin çeşit kitabını okuyucuyla buluşturduklarını kaydetti. Türkiye Diyanet Vakfı olarak ilmi ve kalıcı eserler ürettiklerini ve kültür hizmetlerini sürdürdüklerini vurgulayan Palakoğlu, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak dinî yayınlarda okuyucu, yazar ve yayıncıyı buluşturmak amacıyla 1983 yılından bu yana her yıl Ramazan ayında İstanbul ve Ankara’da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı düzenliyoruz. ” dedi.

KİTAP-YAZAR-OKUR BİR ARADA

Fuarın Ramazan ayının vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini vurgulayan Palakoğlu, bir gelenek haline dönüştürülen kitap ve kültür fuarının bu yıl 34’üncüsü düzenleyeceklerini söyledi. İstanbul Beyazıt Meydanı’ndaki fuarın 17 Haziran 2015 tarihinde açıldığını hatırlatan Palakoğlu, fuarın Ankara Kocatepe Camii avlusunda da 26 Haziran 2015 tarihinde kapılarını kitapseverlere açacağını kaydetti. Palakoğlu, Ankara’daki fuarda 51 stantta 70 yayınevinin yer alacağını, kitap fuarlarının 13 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğini söyledi. Kocatepe Camii avlusundaki kitap fuarının, 26 Haziran – 13 Temmuz 2015 tarihleri arasında her gün 11. 00 – 24. 00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini belirten Palakoğlu, şunları kaydetti:

“Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmezlerinden biri olan fuar kapsamında her yıl geleneksel hale gelen etkinlikler bu yıl da fuara büyük zenginlik katacak. Her yıl yoğun bir ilgiye muhatap olan fuara gelen ziyaretçiler, fuar süresince dünyaca ünlü yazarların kitaplarına sahip olmak ve Türkiye’de basımı gerçekleşen kitapları uygun fiyatlara alma imkânı bulacak.

Fuarda 70 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarına ulaşmak mümkün olacak. Okurlar, fuar süresince imza etkinliğinde buluştuğu sevdiği yazarlarla sohbet etmek imkânı da bulabilecekler. Fuarın en dikkat çeken etkinlikleri elbette imza günleri. Ünlü yazarlar, Ramazan boyunca yayınevlerinin belirleyeceği tarihlerde stantlarında gerçekleşecek imza etkinlikleriyle okuyucusuyla buluşacak. ”

KİTAP DOSTLARININ DÖRT GÖZLE BEKLEDİĞİ FUAR

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, yayınevleri ve yazarları okurlarla bir araya getiriyor.

Her yıl Ramazan ayında gerçekleşen ve kitapseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı bu yıl da Kocatepe Camii avlusunda misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul Beyazıt Meydanı’nın ardından Ankara Kocatepe Camii avlusunda düzenleyeceği Türkiye 34. Kitap ve Kültür Günleri Fuarı'nda yazar-yayıncı-okur buluşmaları için Ramazan’la bütünleşen tarihî mekânları değerlendirmeye devam ediyor.

Düzenlenen bu fuarlarla toplumu kitapla buluşturmanın yanı sıra cami avlularını ve tarihî alanları kültür merkezi haline dönüştürerek medeniyet algısının geliştirilmesi amaçlanıyor.

11. 00-24. 00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda, Ankara’da 51 stantta 70 yayınevi, İstanbul’da 180 stantta 205 yayınevinin kitapları sergilenecek.

Her yıl olduğu gibi yayınevleri, yüzde 50’ye varan indirimli satışlarla bu yıl da kitap dostlarını sevindirecek.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ilk defa 1983 yılında “Dinî Yayınlar Kitap Fuarı” olarak başlayan organizasyonun adı 1996 yılından itibaren toplumun bütün kesimine hitap etmek maksadıyla “Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” olarak değiştirildi. Her yıl artan büyük bir ilgi neticesinde binlerce okur Ramazan boyunca her gün fuardaki stantlara akın ediyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum