Geleceğin öğretmenleri ve mühendisleri mezun oldu

Geleceğin öğretmenleri ve mühendisleri mezun oldu

Bu yıl ilk mezunlarını veren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, geleceğin öğretmenleri ve mühendislerini uğurladı.

Eğitim hayatına başladığı günden itibaren lider gençler yetiştirme hedefleyen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) 2014-2015 Akademik Yılı’nda ilk lisans mezunlarını verdi. İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Gıda Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere 5 lisans bölümünden 201 lisans öğrencinin mezun olduğu tören, İZÜ’nün Halkalı’daki tarihi kampüsünde gerçekleşti. Geleceğin öğretmenleri ve mühendislerinin gerçek hayata ilk adım attıkları törende, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İZÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Yücel Çelikbilek, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan’ın yanısıra çok sayıda önemli isim katıldı. Prof. Dr. Mehmet Bulut ve Prof. Dr. Ramazan Evren’in açılış konuşmalarıyla başlayan törenin sunuculuğunu ise Bekir Develi yaptı. Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği törende duygusal anlar yaşandı.

“AYRICALIKLI BİR DURUM”
Zaim kelimesinin Arapça ‘lider’ anlamında olduğuna dikkat çekerek, İZÜ’nün lider gençler yetiştirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut, “İZÜ’nün tarihi kampüsünde 1890’lı yıllardan bu yana nice aydınlar yetişti. İZÜ, Osmanlı Ziraat ve Baytar Mekteb-i Alisi’nin içinde bulunduğu tarihi bir kampüste 2010 yılında Eğitim-Öğretim hayatına başladı. Bugün ilk mezunlarımızı bu tarihi alanda, Mehmet Akif ve Ziya Gökalp gibi aydınların yetiştiği bir mekanda vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kampüsten nice öncü aksiyon adamları yetişti ve fikri hayatları burada şekillendi. Bu tarihi kampüste, öğrenci, hoca, çalışan ve yönetici olmak ayrıcalıklı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

“PUANLARIMIZ YÜKSELİYOR”
İZÜ’nün puanlarının giderek yükseldiğine dikkat çeken Rektör Bulut, tercih yapacak öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Burası Osmanlı döneminden itibaren mezun veren bir okul. İZÜ olarak ise bu yıl ilk kez 5 bölümden mezun verdik. Donanımlı ve iyi yetişmiş öğrencilerimiz, ülkemizin ve dünyanın daha huzurlu ve mutlu günlere gitmesi için hizmet edecekler. İZÜ, doğal ortamı ve tarihi önemi açısından eşi benzeri olmayan bir üniversite. Puanlarımız giderek yükseliyor. Amerika’dan Malezya’ya, Ürdün’den Mısır’a kadar birçok ülkeden sağlam akademik altyapıları ve uluslararası alanda yetkinliği olan hocalarımız var. Burası ideal düzeyde istikbali parlak gençler yetiştiren bir müessese haline geldi. Başta hukuk olmak üzere eğitim, işletme ve yönetim, psikoloji, sosyoloji, insan ve toplum bilimleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ve mühendislik gibi alanlarda iddiamız var. Ayrıca hem kız hem de erkek öğrencilerimiz için yurtlarımız bulunuyor.”

TÜM ÖĞRENCİLER BURSLU
2015-2016 Akademik Yılı’nda 25 lisans, 40 civarında lisansüstü programla öğretim hayatına devam eden İZÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ayrıca, yeni akademik yılda tüm öğrencilerinin en az yüzde 25 burslu olacağını ifade etti. Tüm lisans bölümlerinde tam ücretli kontenjanları kaldırdıklarını ifade eden Bulut, 2015-2016 Akademik Yılı’nda tüm öğrencilerin yüzde 25, 50,75 veya 100 oranında burslu olacağını belirtti.

“YÜKSEK LİSANS YAPACAĞIM”
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunu Beyza Betül Doğan, “Bu tarihi kampüste 4 yıl geçirmek çok güzeldi. Buradan mezun olduğum için çok mutluyum. Bu okulda çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar edindim. Özellikle kampüsümüz çok güzeldi ve bundan faydalandık. Meslek yaşantıma akademisyen olarak devam etmek istiyorum. Bunun için de yüksek lisans yapacağım” diye konuştu.

“GÜZEL DOSTLAR KAZANDIM”
Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu Ertuğ Çelikus ise “4 senenin sonuna geldik. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bana çok güzel dostluklar kazandırdı. Mezun olduktan sonra neler yapabileceğimi bana burası gösterdi. Eğitimimin üzerine katarak daha üst düzey bir meslek yaşantısı hedefliyorum” ifadelerini kullandı.

İHA
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.