Geleceğin çiftçileri GAP’ta yetişiyor

Geleceğin çiftçileri GAP’ta yetişiyor

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme Projesi ile Güneydoğu’nun farklı il ve ilçelerinden getirilen çiftçi çocuklarına tarımla ilgili eğitim veriliyor.

Tarlada uygulamalı verilen eğitimde sulama sistemleri, ürün çeşitleri yetiştirme tarzı şeklinde temel bilgiler sunuldu.
 
GAP İdaresi tarafından 'GAP Tarım Kampı Lider Çiftçi Yetiştirme' projesi kapsamında bölge illerden gelen çocuk çiftçiye tarım ile ilgili eğitim verildi. 13 eğitmenin görev aldığı eğitim kampı 2 hafta sürdü. Tarlalarda uygulamalı olarak yapılan eğitimde yeni sulama sistemleri ağırlıklı işlendi. 
 
Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin ve Şanlıurfa kırsalından gelen 40 çocuğun katıldığı kampın ilk gününde Şanlıurfa'daki modern tarım arazileri gezildi. Uzman personel, çocuklara tarım ürünlerinin gelişimi ve verimine ilişkin bilgi verdi.
 
Eğitim kampı ile ilgili bilgi veren program koordinatörü İsmail İbrahim Gümüş, bu projede amaçlarının çiftçi çocuklarını bilgilendirmek olduğunu söyledi. Kamp sonunda çocuklarda büyük değişimin gözlendiğine dikkati çeken Gümüş, ''Bu yıl kampa Gaziantep Nizip, Şanlıurfa Suruç, Diyarbakır Bismil sulama sahalarındaki üreticilerin çocukları katıldı. Bunların yarısı kız, yarısı erkek olarak planlandı. Çocukların bu yaşlarda eğitilmesinin gelecekte hem kendilerini hem de ailelerini değiştireceğini umuyoruz." dedi.
 
Gümüş şu ifadelere yer verdi: "GAP tarım lider yetiştirme projemiz devam etmektedir. Bu yıl 11’inci yılımızı tamamladık. Çiftçi çocuklarını kampımıza getirerek burada çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bölge genelinde yürütülen tarım faaliyetlerini nasıl yürütüldüğünü içeriğinin ne olduğunu aktarmaya çalışıyoruz. Kampımız 2 haftalık bir süreçten oluşuyor. Bu kampımızı da bir veda gecesiyle sonlandırıyoruz. Kampımızın veda gecesinde çocuklar hem teorik hem de pratik olarak yapmış oldukları 2 haftalık çalışmalarını sergiliyor. Yapılacak veda gecesi ile bu dönem kamp sürecimiz bitiyor." 
 
Eğitimcileriyle birlikte tarım alanlarını gezen öğrenciler ellerinde defterleri ile not aldı. Tarlalarda damla sulama sistemini yakından inceleyen geleceğin çiftçileri, mısır, yonca hakkında eğitimcilere soru yöneltti.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.