Geleceğimiz için okuyoruz!

Geleceğimiz için okuyoruz!

Kadirli ilçesinde, ilkokul öğrencileri "Geleceğimiz için okuyoruz, tarihi yerlerimizi koruyoruz" adlı proje kapsamında tarihi yerleri ziyaret ederek, toplu halde kitap okuyor.

7 Mart İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmeni Musa Aslansofuoğlu nezaretinde her ay farklı bir tarihi mekana giderek, hem tarihi yerleri görme fırsatı buluyor hem de doğal ve tarihi güzellikler içerisinde kitap okumanın mutluluğunu yaşıyor.

Aslansofuoğlu, kendisinin hazırladığı proje kapsamında bölgedeki tarihi yerlerin korunmasına yönelik ziyaretlerde bulunarak, kitap okuduklarını söyledi.

Kitap okumanın yanında tarihi yerlerin geçmişteki izlerini geleceğe taşıdıklarına dikkat çeken Aslansofuoğlu, "Bölgemizdeki doğal ve tarihi yerlerin önemine dikkat çekmek için ziyaretlerimizde kitap okuyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz hem tarihi ortamda geçmişin izlerini görerek inceliyor hem de gelecekleri için kitap okuyorlar" dedi.

Öğrencilerini, okulun yakınlarındaki tarihi Alacami külliyesine sık sık götürerek onlarda tarih ve kültür şuurunun oluşmasını amaçladığını belirten Aslansofuoğlu, "Roma, Bizans ve Türk medeniyetlerinin izlerini taşıyan Alacami külliyesi öğrencilerim üzerinde tarih bilincinin oluşmasına büyük katkı sağladı. Bu külliye bize diğer tarihi ve kültürel varlıklarımızı gezip görmenin kapısını araladı. Öğrencilerimle ayda bir böyle mekanlara gidiyor, yetkililerden bilgi alıyoruz ve oralarda kitap okuyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden Azra Tolunay da öğretmen ve arkadaşlarıyla tarihi yerleri ziyaret etmenin kendileri için önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Ramazan Kundakçı isimli öğrenci ise tarihi yerlerde kitap okumanın kendilerini sevindirdiğini belirterek, herkesten, tarihi ve kültürel mekanların korunması konusunda duyarlılık göstermesini istedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.