Gediz Üniversitesi'nin kütüphanesi bağışlarla büyüyor

Gediz Üniversitesi'nin kütüphanesi bağışlarla büyüyor

İzmirli eğitim gönüllülerinin bağışlarıyla kurulan Gediz Üniversitesi’nin, kütüphanesi de toplum desteğiyle oluşturuldu.

 Diğer üniversitelerin de faydalandığı kütüphaneye kitap koleksiyonlarını bağışlayarak bilime destek olanlara teşekkür plaketi verildi. Seyrek’e kurulan İzmir’in en büyük vakıf üniversitesi kampüsüne, yine toplum desteğiyle gözalıcı bir kütüphane kazandırıldı. Mimarisiyle bütün bakışları üzerine çeken kütüphanede, bağışlarla iki yılda 32 bin kitap sayısına ulaşıldı. Gedizli akademisyenler ve öğrencilerin yanısıra İzmir’deki diğer üniversiteler de bu kaynaklardan faydalanıyor.

Sahip oldukları bilgiyi paylaşarak eğitime ve akademik çalışmalara destek olan kitap bağışçıları unutulmadı. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, emekli tarihçi Prof. Dr. İsmail Aka, emekli Hüsnü Cemal Güraksın, Manisalı Av. Gökalp Kurut ve yayıncı Murat Çaylı’ya plaket verildi. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ayrıca Türkiye Adalet Akademisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Merkezi ve işadamı Abdullah Soydaş’ın da önemli katkıları bulunduğunu söyledi. Kitap bağışının kendileri için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Paha biçilemeyecek değere ve öneme sahip kaynaklar, evlerimizin bir köşesinde çürüyüp gitmesin ya da çöpe atılmasın. Bu eserler mutlaka kütüphanelere götürülsün. Böylece hem kitapların gelecek nesillere aktarılması hem de bunlardan daha çok kişinin yararlanma imkanı sağlanmış oluyor. Değerli bağışçılarımız sayesinde, satın almak istesek bile bulamayacağımız kitaplara ulaştık. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine büyük katkıda bulundular. Bağışlarla kitap sayımızı birkaç sene içinde 100 bine ulaştırmayı ve sayılı kütüphanelerden biri haline gelmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.