Gediz Üniversitesi'ni Bin 720 Öğrenci Tercih Etti

Gediz Üniversitesi'ni Bin 720 Öğrenci Tercih Etti

Gediz Üniversitesi, çıtayı daha da yukarıya taşıdı. Geçen yıla göre yüzde 11.5’lik artışla bin 720 öğrenci yerleşti, kontenjanların yüzde 99’u doldu

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, TÜBİTAK’ın en iyi üniversiteler listesine giren Gediz’in başarılarının tesadüf olmadığına dikkat çekti.

Gediz Üniversitesi, ÖSYM’nin açıkladığı yerleştirme sonuçlarına göre büyük bir başarı elde etti. Toplam bin 734 öğrencilik kontenjanın yüzde 99’u doldu, bin 720 genç, tercihini Gediz’den yana yaptı. Rektör Çevik, fakültelerin yüzde 99.82 doluluğa ulaştığını, ön lisansta da uzaktan eğitim hariç programların dolduğunu açıkladı. Yerleşen öğrenci sayısını her yıl istikrarlı şekilde yükselterek, Gediz’in farkını ve iddiasını gözler önüne serdiklerini dile getirdi, şunları söyledi: “İlk yılımız olan 2009’da 387 öğrenciyle eğitime başlamıştık. Her sene sayıyı arttırdık. Geçen sene bin 542 öğrenci yerleşmişti, bu yıl yüzde 11.5’lik artışla bin 720 sayısına ulaştık. Bu artış, taban puanları ile başarı sıralamalarına da yansıdı. Hukuk fakültemiz, Türkiye genelinde en yüksek puanla öğrenci alan vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer aldı. Diğer akademik birimlerimiz de benzer sonuçlar elde etti. Uluslararası standartlardaki kampüsümüz, alanlarında uzman akademik kadromuz, eğitim kalitemiz ve kurucularımız olan İzmirli eğitim gönüllülerinden aldığımız güçle bu güvene layık görüldük. Halkımıza teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz.”

Prof. Dr. Çevik, bu sonucun tesadüf olmadığını, peşpeşe başarı haberleri aldıklarını kaydetti, şöyle konuştu: “TÜBİTAK'ın her yıl ülkemizin en başarılı 50 üniversitesini belirlediği ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne bu sene ilk kez girdik. Ülkemizin girişimcilik ile yenilikçilikte lider konumundaki yükseköğrenim kurumlarının belirlendiği değerlendirmede tüm üniversiteler arasında 41., vakıf üniversiteleri arasında ise 15. olduk. Bu mutluluğun hemen ardından kontenjanlarımızın yüzde 99’unun dolmasıyla yeni bir sevinç yaşadık. Kuruluşumuzun üzerinden geçen yedi yılda geldiğimiz bu nokta gurur verici, çabalarımızın bir sonucu. Bu başarıyı sınırların ötesine taşıyoruz, yurtdışından da yoğun ilgi görüyoruz. Şu an 87 ülkeden lisans öğrencimiz var, fakültelerimizde her 10 öğrencimizden biri yabancı. Önümüzdeki eğitim dönemi için de yurtdışından çok sayıda başvuru yapıldı, ülke sayısının 100’e yaklaşmasını bekliyoruz. Gediz Üniversitesi, daha da büyüyen ve dünyanın renklerini buluşturan dev bir aile olarak yeni akademik yılı karşılayacak.”

Gediz’in başarı grafiği:

Yıl Yerleşen öğrenci sayısı

2009 387
2010 794
2011 1076
2012 1202
2013 1380
2014 1542
2015 1720 (Yüzde 99 doluluk oranı)

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.