Geçtiğimiz yıl bin 886 kişi iş kazasında öldü

Geçtiğimiz yıl bin 886 kişi iş kazasında öldü

Bursa Kent Konseyi (BKK) İş Hayatı Çalışma Grubu Temsilcisi İnşaat Mühendisi A Sınıfı İG Uzmanı Hülya Erdoğan, Türkiye’de geçtiğimiz yıl toplam bin 886 kişinin iş kazasında öldüğünü söyledi.

BKK İş Hayatı Çalışma Grubu tarafından Kent Konseyinde, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) uzmanları ile işyeri hekimlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında, iş kazaları hakkında bilgi verdi. 2014 yılında ülke olarak bazı acı iş kazaları geçirdiklerini belirten Erdoğan, en çok ölümlü iş kazalarının inşaat ve maden sektörlerinde yaşandığını kaydetti. 

Erdoğan, şöyle konuştu: “2014 yılında 236’sı yüksekten düşerek, 78’i göçüklerde, 35’i elektrik çarpması, 22’si trafikte servislerde olmak üzere toplam 423 kişi ölmüş. Maden sektöründe ise 2’si düşme, 38’i göçme, 2’si elektrik çarpması, 7’si trafik servisleri, 322’si zehirlenme ve boğulma olmak üzere toplam 386 kişi ölmüş. Tarım sektöründe 326 kişi ölmüş. İş kazasına bağlı en az ölüm ise iletişim ve bankacılık sektöründe olmuştur. Genel toplam 1.886 kişi ölmüş. Trafik servislerine baktığımızda toplamda 421 kişi vefat ediyor. Risk değerlendirmelerinde bu noktayı göz ardı etmemeliyiz. Bu rakamlar iş sağlığının ve güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.”

“EN ÇOK 28-50 YAŞ ARALIĞI İŞ KAZASINA UĞRADI”

En çok 28-50 yaş aralığının iş kazalarına uğradığına dikkat çeken Erdoğan, 2014 yılında 427 kişiyle en çok Mayıs ayında iş kazasının yaşadığını belirtti. 

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mesut Toraman ise ev hanımından, ilkokuldaki çocuğa, çalışandan işverene kadar herkesin iş sağlığı güvenliği kültürünü alması gerektiğini dile getirdi. Bu kültürün oluşmaması sonucu meydana gelen iş kazalarından toplumun tamamının sorumlu olduğunu vurgulayan Toraman, iş güvenliğinin çalışma hayatının temel konusu olduğunu ifade etti.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.