Geçici Kur'an Kursu öğreticileri kadro bekliyor

Geçici Kur'an Kursu öğreticileri kadro bekliyor

Sayıları on bini bulan Fahri Öğreticiler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil olmak üzere birçok yetkilinin kendilerine verdiği kadro sözünün yerine getirilmesi için beş yıldır bekliyor.

ÇIKARILMA KORKUMUZ VAR 

Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Başkanı Hatice Altunbaş, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini Vahdet’e anlattı. Altunbaş, “Kutlu vazifelerinin ecrini Allah’tan bekleyen Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri, 600 lira gibi cüz’i bir ücretle çalışmaktadırlar. Her ay tam gün çalışmamıza rağmen sigortalarımız 10 gün olarak yatırılıyor. Her an işimize son verilecek olmanın korkusunu ve üzüntüsünü çekerek işlerimize gidiyoruz” diye konuştu. 

KADROLULARLA AYNI İŞİ YAPIYORUZ

Geçici Kur’an Kursu öğreticilerinin, ilahiyat lisans ve ön lisans mezunu ile hafızlardan oluştuğunu vurgulayan Başkan Altunbaş, “Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticileri ile aynı işi yapmamıza rağmen kadrolulara verilen sosyal ve ekonomik hiçbir hakka sahip olmayan Geçici Kur’an Kursu Öğreticileri olarak bizler, maruz kaldığımız mağduriyetin giderilmesini ve hak ettiğimiz kadro müjdesinin artık verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

(Dini Ajans)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.