Geçen yıl Türkiye genelinde 706 bin çalışan iş kazası geçirdi

Geçen yıl Türkiye genelinde 706 bin çalışan iş kazası geçirdi

Manisa Ticaret Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, geçen yıl Türkiye genelinde 706 bin çalışanın iş kazası geçirdiğini bildirdi.

Mustafa kuşen'in haberi:
  
2014 yılında yürütülecek programlı teftişlere ilişkin bilgilendirme ve tanıtım toplantısında konuşan Coşkun, artan teknoloji kullanımı ve sanayileşmenin her geçen gün rekabeti arttırdığını, bu durumun da iş kazalarını çoğalttığını söyledi.

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün kayıtlarına göre dünyada her yıl 317 milyon iş kazası meydana geldiğini ve 6 bin 300 çalışanın bunlarda dolayı hayatını kaybettiğini aktaran MTSO Başkan Yardımcısı Coşkun, “Türkiye ise ne yazık ki bu olumsuz tabloda Avrupa’nın en başında. TÜİK verilerine göre 2013 yılında Türkiye genelinde istihdam edilenlerden yüzde 2,3’ü iş kazası geçirmiş. Yani geçtiğimiz yıl kayıtlara giren 706 bin çalışan iş kazası geçirmiş. İş sağlığı ve güvenliğinde almamız gereken çok uzun bir mesafe var.” dedi. Hiçbir şeyin insan hayatından daha değerli olmadığını dile getiren Yaşar Coşkun, “Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışmak, çalışanlarımızın en doğal hakkı ancak unutulmamalıdır ki iş süreçlerinin iyileştirilmesi, bizlere verimlilik olarak geri dönecektir. Öte yandan yasal yükümlülükler her geçen gün artıyor; bunların bazılarına katılıyor, bazılarını ise uygulamada gerçekçi bulmuyoruz.” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.