Geçen yıl 1063 sahte sigortalı tespit edildi

Geçen yıl 1063 sahte sigortalı tespit edildi

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mahmut Kotan, 2013 yılında denetmenler vasıtasıyla sahte iş yeri denilen yerlerde bin 63 tane sahte sigortalı tespit edildiğini bildirdi.

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün, 2013 yılı başından itibaren gerçekleştirilen köy ziyaretleri programı kapsamında Mahmut Kotan, Malkara ilçesine bağlı Ahievren köyünü ziyaret etti. Köy sakinleri ile bir süre sohbet eden Kotan, SGK’nın denetimlerine değinerek denetimlerin süreceğini söyledi.

Çalışılmadan sigorta yapılmayacağının bilinmesi gerektiğinin altını çizen İl Müdürü Kotan, "2013 yılında denetmenlerimiz vasıtasıyla sahte iş yeri dediğimiz iş yerlerinde yaptığımız denetimler sonucunda 1063 tane sahte sigortalı tespit ettik. Bu bin kişinin içinde emekli olanlarda var. Bir iş yerinde çalışıyormuş gibi gözüküp de sigortaya sadece bildirimini yapıp ama herhangi bir prim ödemeden ya da herhangi bir emek harcamadan, bir yerde çalışmadan emekli edilmesi söz konusu değil. Bu tarz ortada bir iş yeri ve çalışan yoksa cezai işlem uygulanır. Emekli olduğu tarihte bildirimlerin sahte olduğu bilinemez. Sonradan yaptığımız denetimlerde çalışılmadığı halde bildirim yapılan denetimler sonucunda tespit edilir. Tespit ettiğimiz gün itibariyle de şartlar oluşmamışsa emekliliği iptal edilir. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.