GDO, yemler yoluyla hayvana zarar verir

GDO, yemler yoluyla hayvana zarar verir

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Resmi Gazete yayımlanarak kullanımlarına izin verilen Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)'lu yemlere ilişkin bir açıklama yaptı

Sarıbal, "GDO, yemler yoluyla hayvan dokusuna geçer ve araştırmalarla da tespit edildiği gibi hayvan bundan zarar görür." dedi. 

Sarıbal, yaptığı açıklamada, Biyogüvenlik Kurulu’nun, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) başvurusu üzerine, bazı genetiği değiştirilmiş mısır ve soya çeşitlerinin hayvan yemlerinde kullanılmasına onay verdiğini hatırlattı. Sarıbal, şunları kaydetti: "16 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak kullanılmasına izin verilen GDO’lu ürünler; zararlı böceklere karşı dayanıklılık sağlayan gen içeren GDO’lu MIR604 mısır çeşidi, böcek türlerine dayanıklılık sağlayan gen içeren GDO’lu MON863 mısır çeşidi, yabancı ot ilacına (herbisite) tolerans sağlayan gen içeren GDO’lu T25 mısır çeşidi, böceklere dayanıklılığı sağlayan gen içeren GDO’lu MON87701 soya çeşidi, böceklere dayanıklılığı sağlayan gen ile herbisite toleransı genleri içeren GDO’lu MON87701xMON89788 soya çeşidi ve ürünleri. GDO, yemler yoluyla hayvan dokusuna geçer ve araştırmalarla da tespit edildiği gibi hayvan bundan zarar görür. GDO’ların insan sağlığına da çeşitli şekillerde zarar verdiği ortaya çıkmıştır. GDO’lu ürünler ithal etmek yerine ülkemizde GDO’suz ürünlerin üretimi teşvik edilmelidir. Ülkemizin kaynakları yabancı tarım şirketlerine değil; kendi çiftçilerimize aktarılmalıdır."

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.