Gazze'yi Türkiye ayaklandıracak

Gazze'yi Türkiye ayaklandıracak

Filistin ile İsrail arasında kalıcı ateşkesin sağlanmasının ardından, Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşu bölgedeki yaraları sarmak için seferber oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Yeryüzü Doktorları, Deniz Feneri ve Sadakataşı dernekleri, Gazze’de eğitimden sağlığa, barınmadan altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda bölgede hizmet verecek.
 
Yaklaşık iki ay boyunca Filistin’i havadan, karadan ve denizden bombalayan terör devleti İsrail’in adeta harabeye dönüştürdüğü Gazze’yi, İHH öncülüğünde Türkiye’deki birçok yardımsever STK, imar edecek.  Filistin’de, 51 günlük saldırı sonucu adeta bir katliam ve soykırım yapan Siyonist İsrail’in saldırıları sonucu 2 binden fazla Filistinli öldürülürken 10 binden fazla Filistinli yaralandı. Önceki gün Hamas ve İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması sonucunda, Siyonistler, Filistin’de içler acısı bir tablo bıraktı. Konuyu Akit’e değerlendiren İHH Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan, Siyonistlerin, Filistin’de oluşturduğu bu derin yarayı Türkiye’nin saracağını kaydetti. Sinan, “İHH olarak Filistin’e yardımlarımız, savaş ve barış zamanlarında sürekli olmuştur. Bundan sonra da yardımlarımız artarak devam edecek. Şu anda Filistin’de çok dramatik bir tablo oluşmuş durumda. İHH ve bize destek veren tüm STK ve vakıflarla Filistin’i eski günlerine geri getireceğiz inşallah” diye konuştu.
 
KİMİ OKUL KİMİ HASTANE YAPACAK
 
Mustafa Sinan, Gazze’de öncelikli olarak hastane, okul ve cami inşaaları için çalışacaklarını belirterek, “Filistin’de İsrail’in saldırıları sonucu oluşan tahribat çok yüksek. Orada meydana gelen tahribatı gidermek için Türkiye’nin her bir sendikası, vakfı ve Sivil Toplum Kuruluşu, faklı bir proje üstlenecek. Kimi okul, kimi hastane, kimisi de cami yaptıracak. Hatta Memur-Sen şimdiden bir okul projesini düzenledi bile. İnşallah bu proje ile Filistin’i tekrar eski günlerine, hatta daha güzel günlere getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
“15 BİN YETİME SAHİP ÇIKTIK”
 
İHH’nın Filistin’e yaptığı yardımlarının yanı sıra, şu anda 15 bine yakın yetim Filistinliye sahip çıktığını ve tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Mustafa Sinan, “Saldırılar sonucu orada binlerce insan ailesini kaybetti. Binlercesi evsiz barksız kaldı. İHH olarak bu insanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
SİYONİSTLERİN FİLİSTİN’DE GERİYE BIRAKTIĞI TABLO
 
51 gün boyunca Filistinlilere kan kusturan terör devleti Siyonist İsrail, 2 bin 145 masum sivili katletti. 11 bin 100 kişiyi de yaraladı. Filistin’i bir harabeye dönüştüren Siyonistler 2 bin 276 evi yıktı. 13 bin 395 evi ise oturulmaz ve çok hasarlı duruma getirdi. Ayrıca bu yıkımlar arasında 70 ve 24 okul yıkıldı, 120 cami ise hasar gördü.
 
YERYÜZÜ DOKTORLARI
 
Yeryüzü Doktorları Gazze’ye 2 milyon dolarlık ilaç ve tıbbi malzeme gönderecek. Yeryüzü Doktorları Derneği Genel Müdürü Ali Doğan, dernek olarak 2001’den bu yana Gazze’ye gittiklerini belirterek, “Yeryüzü Doktorları kriz dönemlerinde Gazze’ye gitmiş bir dernektir. Gazze bizim zaten normal zamanlarda da programımız” dedi. Kriz durumunda en büyük ihtiyacın ilaç malzemelerinin bölgeye ulaştırılması olduğuna dikkati çeken Doğan, bu süreçte ilk zamanlarda bunu Mısır üzerinden sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Doğan, şu ana kadar Gazze’ye 500 bin dolarlık ilaç ve diğer sağlık malzemesi yardımı yaptıklarının altını çizerek, 2 milyon dolarlık ilaç ve tıbbi malzeme sevkıyatının da yakın zamanda gerçekleştirileceğini dile getirdi. Doğan ayrıca, Gazze’deki sağlık hizmeti verilen kuruluşlarda bulunan ekipmanların kontrol edilerek, tahrip olanların yerine yenilerinin temin edileceğini, bu ekipmanlarla ilgili eğitim çalışmalarının da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
 
SADAKATAŞI DERNEĞİ
 
Gazze’ye yönelik saldırılar sırasında acil yardım kampanyası düzenleyen Sadakataşı Derneği de bu kapsamda yatak, battaniye ve uyku seti yardımlarını bölgeye ulaştırdı. Şu ana kadar 565 bin liranın üzerine nakdi yardım toplayan dernek, gıda ve ilaç desteğinin dışında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından yıkılan okul, cami ve hastanelerin yeniden yapılması için bağışçılarına çağrıda bulundu.
 
DENİZ FENERİ DERNEĞİ
 
İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında ekmek, su ve nakdi gibi en temel yardımlarda bulunan Deniz Feneri Derneği de ateşkesle birlikte Filistin’e yardımlarını da artırma yönünde çalışmalara başladı. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes haberini sevinçle karşıladıklarını anlatarak, şunları kaydetti: “Deniz Feneri Derneği dünyanın birçok ülkesinde yardım çalışmaları organize ediyor ve elbette ki bu ülkeler içerisinde Filistin’in ayrı bir yeri ve önemi var. Derneğimiz tüm zamanlar boyunca Filistin halkı için insani yardımlar yapmıştır. Son saldırılarda bin 800 aileye gıda, 650 aileye nakit yardımı yapıldı. Cebaliye, Refah, Han Yunus, Beyt Hanun, Şücaiyye ve Beyt Lahya bölgelerinde her gün 30 bin adet ekmek dağıtıldı. 500 aileye üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi verildi. Ayrıca Cebaliye, Han Yunus, Beyt Lahya, Beyt Hanun, Şucaiyye, Rafah ve Şatti başta olmak üzere yedi bölgede de su dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında bin 200 ailenin evine biner litre su ulaştırıldı.”
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.