Gazze'ye inşaat malzemelerinin geçişi

Gazze'ye inşaat malzemelerinin geçişi

İsrail'in Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan çimento, mıcır ve demir yüklü 41 tırın geçişine izin verdiği bildirildi

Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Münir el-Galban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail tarafının, BM ve Filistin yönetimiyle varılan üçlü anlaşma uyarınca Gazze'nin yeniden imarı çerçevesinde bugün de bir miktar inşaat malzemesinin geçişine izin verdiğini belirtti.
Bu kapsamda 16'sı çimento, 15'i mıcır ve 10'u demir yüklü, 41 tırın Gazze'ye geçtiğini aktaran Galban, inşaat malzemelerinin BM koordinesinde İsrail saldırılarında evleri hasar görenlere dağıtılacağını kaydetti.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başladığı saldırılarına 26 Ağustos'ta varılan ateşkesle son vermişti. Saldırılarda 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda binlerce yapı yıkılmış veya hasar görmüştü.
 
Gazze'nin imarı için eylül ayında varılan anlaşmada, bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi geçişi için İsrail, Filistin yönetimi ve BM arasında "üçlü mekanizma" kurulmuştu. Kurulan mekanizmayla Gazze'de hem özel hem de kamu sektörünün inşaat malzemesi alabilmesi hedefleniyor.
Bu çerçevede İsrail daha önce de bir miktar inşaat malzemesinin geçişine izin vermişti.
 
Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.