Gazze'ye Arap ülkelerinden yardım konvoyu

Gazze'ye Arap ülkelerinden yardım konvoyu

Cezayir ve Ürdün'den Gazze'ye giden fakat 13 Mayıs'tan beri Refah sıınırında bekletilen yardım kafilesi bölgeye giriş yaptı

Ürdün ve Cezayir'den yola çıkan insani yardım kafileleri, Gazze'ye ulaştı.

Mısır sınırındaki Refah Kapısı'ndan geçen kafileleri karşılayan Gazze'deki Filistin Hükümeti Dışişleri Bakan vekili Gazi Hamad, Gazze'ye insani yardım ulaştıran bu tür kafilelerin, "abluka altındaki halkla dayanışmayı simgeleyen" güzel bir tablo çizdiğini belirtti.
Cezayir ve Ürdün'den yola çıkan kafilelerin Refah Sınır Kapısı'ndan geçişi sırasında "kolaylık sağlayan" Mısır'a teşekkür eden Hamad, söz konusu sınır kapısının sürekli açık tutulmasını istedi.

Ürdün'den gelen "Kilometrelerce Öteden Tebessüm-27" Kafilesi Başkanı İsam Yusuf da çeşitli insani yardım malzemesinin yanı sıra kafilede, çoğu Ürdünlü 25 aktivistin bulunduğunu belirterek, "Bu kafile, abluka altındaki Gazze halkıyla olan derin bağımızı vurgulamak ve onlara insani yardım ulaştırmak için burada bulunuyor" dedi.

“Cezayir-Gazze 2” kafilesini koordine eden Gazze’deki El-Viam İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhammed Ebu Mer’i ise Cezayirli Müslüman Alimler Birliği’nin desteği ve koordinasyonuyla oluşturulan kafilenin getirdiği yardımın, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentindeki Cezayir İhtisas Hastanesi’nin açılışının gerçekleşebilmesi için gereken tıbbi malzeme ve cihazları taşıdığını kaydetti.

Mısır yönetimi, Refah Sınır Kapısı’na 13 Mayıs’ta ulaşan "Cezayir-Gazze 2" yardım kafilesinin geçişine izin vermeyerek, bugüne kadar bekletmişti.

Mısır, 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasının ardından İsrail'in ablukası nedeniyle Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı'ndaki geçişlere istisnai olarak ve kısıtlı zamanlarda izin veriyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.