Gazze'ye acil ilaç yardımı

Gazze'ye acil ilaç yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerinin acil yardım talebi üzerine Gazze'ye acil ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunuldu.

Gazze Şeridinin dünyaya açılan tek sınır kapısı olan Refah sınır kapısının kapatılması ve Gazzelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları tünellerin geçtiğimiz aylarda yıkılması Gazze'de yaşam koşullarını zorlaştırdı.
Bu kapsamda gerçekleştirdiği projelerle Gazzelilerin yaşadıkları sorunlara duyarsız kalmayan TİKA tarafından acil ilaç ve tıbbi malzeme yardımı çerçevesinde proje gerçekleştirildi. Proje kapsamında, TİKA Gazze Sağlık Bakanlığına ilaç ve tıbbi sarf malzemesi yardımında bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdürlüğü ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantılar neticesinde belirlenen plana göre güncel acil ihtiyaç listesi hazırlandı. TİKA tarafından Gazze ve Batı Şeria'daki tedarikçi firmalardan hazırlanan listedeki ilaçların temini sağlandı. 2013 yılı Ekim ayından itibaren temin edilmeye başlanan ilaç ve malzemelerin sevki Aralık ayı sonunda tamamlandı. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle ilaç ve tıbbi malzeme yardımları ile büyük bir insani krizin önüne geçildi.
Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri yapılan yardımları tam zamanında ve en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda gerçekleştiğini belirterek, TİKA'ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. Filistin'de yaşanan ambargonun her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük tahribata neden olduğunu dile getireren yetkililer Türkiye'den TİKA eliyle gönderilen bu yardımların Gazze'de sağlık alanında yaşanan sorunların çözümüne çok büyük katkı sağladığını belirttiler.

TİKA tarafından temin edilen ilaçların ve tıbbi malzemenin Gazze'de hastanelerde yatmakta olan yüzlerce hastanın tedavisinde kullanılması bekleniyor. Gazze Şeridi'nde eğitim, sağlık, temiz içme suyu temini, tarım, hayvancılık gibi alt yapıdan idari ve sivil yapılara ve hizmetlere kadar her alanda pek çok proje gerçekleştiren TİKA acil insani yardım malzemeleri konusunda da Gazzelilerin ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. İhtiyaç duyulan her alanda TİKA'nın Gazze'de faaliyetleri devam edecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.