‘Gazzesiz bir Filistin devleti düşünülemez’

‘Gazzesiz bir Filistin devleti düşünülemez’

Filistin Ekonomik Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Konseyi Başkanı Muhammed Ştaye, Fetih ve Hamas arasında varılan uzlaşının, Filistin’in bütünlüğü için önemli olduğunu belirtti.

 “Filistin, topraklarıyla bütün bir ülkedir ve öyle olmaya da devam etmelidir” diyen Ştaye, “Gazze olmadan kurulacak bir Filistin devleti söz konusu bile olamaz” ifadelerini kullandı.

Filistin Ekonomik Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Konseyi Başkanı Muhammed Ştaye, Fetih ve Hamas arasında varılan uzlaşının Filistin’de devletleşme sürecinde çok önemli olduğunu belirterek, “Bizim için Fetih ve Hamas’ın birleşmesi, gelecekteki Filistin’in birliği ve bütünlüğü için çok önemli. Gazze olmadan kurulacak bir Filistin devleti söz konusu bile olamaz” dedi.

Fetih ile Hamas arasında geçen ay varılan uzlaşıyla ilgili soruları cevaplayan Ştaye, Filistin’in topraklarıyla bir bütün olduğunu ve yakında gerçekleştirecekleri seçimle bunu “perçinleyeceklerini” söyledi.

Ştaye, “Filistin, topraklarıyla bütün bir ülkedir ve öyle olmaya da devam etmelidir. Yakında yapacağımız seçimlere odaklanıyoruz ve bu seçimlerle birlikte Fetih ile Hamas yani Batı Şeria ile Gazze ayrılığı bir son bulacaktır” diye konuştu.

“İsrail, barış sürecini sabote etti”

İsrail ile sürdürülen çözüm sürecinin başarısızlıkla sonuçlanmasının Hamas ile varılan uzlaşıyla bir ilgisi olmadığının altını çizen Ştaye, ABD ve AB’nin bu konuda İsrail’i suçladığını söyledi. 

“Uluslararası toplum her anlamda, İsrail’i barış sürecini sabote etmekle suçladı” diyen Ştaye, “AB ve BM’nin İsrail’in yaptıklarının yanına kâr kalmayacağını, uzlaşıdan uzak tutumunun bir bedeli olacağını hatırlatması gerekiyor. Eğer İsrail eylemlerinin sonucunda bir bedel ödemezse işgali durdurmayacaktır” dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.