Gazze'nin Yeniden İmarı

Gazze'nin Yeniden İmarı

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), basında yer alan "Gazze'nin imarı için toplanan paraların ulusal uzlaşı hükümeti görevi devralmadan teslim edilmeyeceği" yönündeki haberlere tepki gösterdi.

AA muhabirine konuşan FDHKC Genel Sekreteri Yardımcısı Kays Abdulkerim, basında Mısırlı üst düzey bir yetkiliye dayandırılan haberler hakkında değerlendirmede bulundu.
 
Abdulkerim, "Bu, sorumsuzca sarfedilmiş bir söz. BM, Gazze'nin yeniden imarı görevini ulusal uzlaşı hükümetine devretti ki, bu hükümet artık mevcut" dedi.
 
Abdulkerim, Gazze'nin imarı için toplanan paraların Hamas'ın siyaset sahnesinin dışına çıkarılmadan teslim edilmeyeceği yönündeki haberleri de eleştirdi.
 
Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk da dün yaptığı yazılı açıklamada, Hamas'ın Gazze'nin yeniden imarı için toplanan paranın kendisine verilmesi konusunda bir düşüncesi ve talebi olmadığını ifade etmişti.
 
Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen Gazze'nin Yenide İmarı konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.