Gazze'nin tek "kalp merkezi kapanma tehlikesi altında

Gazze'nin tek "kalp merkezi kapanma tehlikesi altında

İsrail'in ablukası altındaki Gazze'nin kalp ameliyatı yapan tek sağlık merkezinin kapanma tehlikesi altında olduğu bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kalp ameliyatı yapan tek merkezin, sağlık personeli yoksunluğu nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Gazze Avrupa Hastanesi'ndeki kalp merkezinin de aynı sebeplerle kapanmasının ardından kalp ameliyatlarının yapıldığı tek yer olan Şifa Hastanesi'ndeki merkez de kapanabilir. Çok tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Merkezin kapatılması, kalp ameliyatlarının durmasına neden olacak" denildi.

Kalp cerrahı, anestezi uzmanı, yoğun bakım ekibi ve hemşire sıkıntısı çekildiği kaydedilen açıklamada, "Gazze'de daha önce ayda 16 kalp ameliyatı yapılırken, şuan ayda en fazla 10 ameliyat yapılıyor" ifadelerine yer verildi.

Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması

Geçen ay 35 hastanın yurtdışına gönderildiği kaydedilen açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın da kapalı olması nedeniyle ciddi sıkıntı yaşandığı vurgulanarak, Gazze genelinde yaklaşık 30 doktora ihtiyaç duyulduğuna işaret edildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ulusal uzlaşı hükümetinin Gazze'deki görevini teslim almaması nedeniyle maaşların ödenememesi sonucu yeni doktorların atanamadığını, hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanamadığını savunuyor.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu 2 Haziran'da uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak hükümet, Hamas ve Fetih arasındaki siyasi anlaşmazlıklardan dolayı Gazze'de faaliyet gösteremiyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.