Gazze'nin iki günlük yakıtı kaldı

Gazze'nin iki günlük yakıtı kaldı

Gazze'de oluşan altyapı zararı 50 milyon dolara ulaşırken belediyenin hizmetlerini yürütürken kullandığı akaryakıtın iki gün yeteceği ifade ediliyor

İsrail işgal güçlerinin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, kentin altyapısının büyük oranda tahrip olduğu, bu nedenle oluşan zararın 50 milyon dolara ulaştığı bildirildi. Belediye, hizmetlerini yürütürken elektrik sıkıntısı sebebiyle jeneratör kullanırken sadece iki günlük yakıt kaldığı ifade ediliyor.
 
Gazze Belediye Başkanı Nizar Hicazi, İsrail'in bir ayı aşkın süre devam eden saldırılarında, insani kaybın yanı sıra Gazze'nin altyapısının büyük oranda zarar gördüğünü vurgulayarak, "Altyapının tahrip olması nedeniyle oluşan zarar 50 milyon ABD dolarına ulaştı" dedi.
 
İsrail'in, Gazze Şeridi'nde 5 binden fazla evi bombaladığını, saldırılarda 12 su kuyusunun tamamen kullanılamaz hale geldiğini, bazı yollar, su şebekeleri ve kanalizasyon hatlarının zarar gördüğünü aktaran Hicazi, Gazze'nin tek elektrik santralinin 29 Temmuz'da İsrail tarafından vurulmasından bu yana kentte ciddi elektrik sıkıntılarının yaşandığını da vurguladı.
 
Belediye hizmetlerinin yerine getirilemediği için bulaşıcı hastalıkların yayılmasından endişe ettiklerini ifade eden Hicazi, "Belediye hizmetlerini yürütmek için jeneratörlerde günlük 15 bin litre mazot kullanılıyor. Elimizde sadece 2 günlük yakıt kaldı" diye konuştu
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz'da karadan saldırıya geçmişti. Şu ana kadar bin 930'dan fazla Filistinlinin öldüğü saldırılarda yüz binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Geçen hafta geçici ateşkesin sağlandığı İsrail ile Filistinli gruplar arasında geceden itibaren de 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.