Gazze'nin feryadı

Gazze'nin feryadı

Gazze Şeridi'nde hareket eden her canlıyı hedef alan İsrail, dün yine çocukları katletti.

Aynı aileden Ömer, Abdullah ve Muhammed, bombardımanda hayatını kaybederken son kayıplarla birlikte ölü sayısı 2 bin 69'a yükseldi.
 
Her ateşkes kararını Hamas'ı bahane ederek bozan İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına kaldığı yerden devam ediyor. Dünkü saldırılarda 3'ü çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin doğusuna düzenlediği bombardımanda, Rifi ailesinin evinin hedef alındığını belirtti. Saldırıda, aile fertlerinden Ömer Nasr (7), Abdullah Tarık (8) ve Muhammed Ziyad (11) ile Nasr er-Rifi (35) hayatını kaybetti.
 
MEZARLIĞA BOMBA
 
İsrail savaş uçaklarının, Gazze'deki Eş-Şeyh Rıdvan Mezarlığı'na düzenlediği saldırıda ise 4 Filistinli'nin öldüğü bildirildi. Mezarlıkta yakınını defneden bir topluluğu hedef alan bombardımanda Muhammed ve Rami Ebu Nehal ile Heysem Tafış ve Abd Şuveyh hayatını kaybetti. Son kayıplarla birlikte 7 Temmuz'dan bu yana düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 69'a yükseldi. Hayatını kaybeden çocukların sayısı ise 500'e yaklaştı. İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu önceki gün yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.
 
Ağıtlar çocuklar için yükseldi
 
İsrail'in Gazze'nin doğusuna Rifi ailesine ait evi hedef alan saldırısında hayatını kaybeden Ömer Nasr (7), Abdullah Tarık (8) ve Muhammed Ziyad'ın (11), cenazesi Şifa Hastanesi morgundan alınarak, cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Çocukların cenaze törenine katılan yüzlerce Filistinli, İsrail aleyhinde sloganlar atarak, saldırıları protesto etti.
 
Suyu 5 günde bir görüyorlar
 
Gazze saldırıları yüzünden yaşanan su sıkıntısı neticesinde cilt hastalığı salgını ve diğer enfeksiyonlar ortaya çıktı. Neredeyse 1.8 milyon kişi, su bulmakta zorluk çekiyor çünkü İsrail attığı bombalarla Gazze Şeridi'nin suyuna, elektriğine ve kanalizasyon altyapısına ciddi zarar verdi. Filistin Suişleri Müdürlüğü yetkililerine göre, saldırılar sırasında 11 kuyu ve 2 arıtma tesisi tamamen yıkılırken, 15 kuyu ve 4 arıtma tesisi kısmen tahrip edildi. 18 kilometre uzunluğundaki boru hattı yıkıldı ve 17 kilometre uzunluğundaki bir diğer boru hattıysa zarar gördü. Böylece su sisteminin sadece yarısı işlev görüyor.
 
400 BİN MAĞDUR
 
Çalışan kısımdan su temin etmek ise sadece 5 günde bir mümkün oluyor.Evlerinden olan yaklaşık 400 bin kişi haftalardır yıkanamamaktan şikâyetçi.
 
Kassam liderlerine suikast saldırısı
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentinin Tel es-Sultan bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda 3 liderinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden liderlerin isimleri Raid el-Attar, Muhammed Ebu Şemmale ve Muhammed Berhum olarak açıklandı. İsrail ise söz konusu saldırının ordu ve iç istihbarat servisi 'Şabak' işbirliğinde gerçekleştirildiğini duyurdu.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.