Gazzeliler, şehrin imarı için gösteri yaptı

Gazzeliler, şehrin imarı için gösteri yaptı

Gazze'de BM binası önünde toplanan halk, bölgenin imarı konusunda verilen sözlerin tutulması için gösteri yaptı

İsrail'in son saldırılarında çok sayıda evin yıkıldığı Gazze'de, bölgenin yeniden imar edilmesi talebiyle gösteri düzenlendi.
 
Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı Temvin Merkezi önünde toplanan göstericiler, "Gazze ne zamana kadar acı çekecek?", "Uluslararası toplumdan Gazze ablukasını kaldırmasını istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.
Saldırılarda evleri yıkılanlar adına konuşan Beha el-Kehlut, Gazze'nin imarı için bağışta bulunan ülkeler, Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan yıkılan evlerin inşası için en kısa zamanda harekete geçilmesi için baskı yapmalarını istedi.
 
"Saldırıların ardından üçüncü aya giriyoruz ancak hala bir umut ışığı göremedik" diyen Kehlut, "Abluka devam ediyor, elektrikler kesik, evlerimiz yıkık dökük" diye konuştu.
İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okulun tamamen yıkıldığı, binlerce binanın hasar gördüğü açıklanmıştı.
 
Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen "Gazze'nin Yeniden İmarı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.