Gazzeliler savaşın izlerini fırça darbeleriyle renklendiriyor

Gazzeliler savaşın izlerini fırça darbeleriyle renklendiriyor

İsrail'in saldırıları nedeniyle hayatlarında köklü değişiklikler yapmak zorunda kalan Gazzeliler, "savaşın kara izlerini" silmek için kaldıkları prefabrik konutların dış cepheleri ve Gazze limanındaki taşları fırça darbeleriyle renklendiriyor.

Tamir Toplumsal Eğitim Kurumu'nun başlattığı kampanya kapsamında Gazzeliler, evlerinden ayrılarak zorunlu olarak kaldıkları prefabrik konutları çeşitli renklerle boyuyor ve çeşitli desenlerle süslüyor. Söz konusu kampanyaya ressam ve sanatkarların yanı sıra halk da destek veriyor.

Projeye katılan ressam Hazım Zemmar, bu proje ile Gazze-İsrail sınırında yerle bir olmuş Huzaa beldesini ziyaret edenlerin, Filistinlilerin maruz kaldıkları duruma dair bir fikir edinmesini hedeflediklerini belirterek, "Böylece dünyaya, evleri harap olmuş bölge sakinlerinin bu prefabrik konutlarda ikamet ettikleri ve asgari hayat standartları için gerekli olan malzemelere dahi ihtiyaçları olduğu mesajını vermek istiyoruz" dedi. 

Çocukların özgürlüğü ve umudu için uçuşan kelebekler 

Projenin başlangıçta bölge sakinleri tarafından kabul edileceği konusunda tereddütleri bulunduğunu dile getiren Zemmar, "Beklediğimizin aksi oldu. Hatta bazıları bize yardım bile etti. Konutların dış duvarlarına, özgürlük ve onurlu yaşam talebini ifade eden ibareler, çeşitli desenlerin yanı sıra çocuklar için özgürlük ve umudu temsil eden kelebekler çizdik" diye konuştu. 

Prefabrik konutların birinde ikamet eden Ferah Kaddih (9) diğer dünya çocukları gibi tüm aile bireylerinin sığabildiği ve ısınabildikleri bir evde yaşamayı temenni ettiğini dile getirdi.  

Kampanya koordinatörü Selma Ebu Dahi, söz konusu projenin "savaşın kara izlerini silmek" için düzenlendiğini ifade ederek, "Saldırılarda hasar gören evlerini terk ederek taşındıkları prefabrik konutların, karanlığı çağrıştıran demir yüzeylerini, canlı ve iç açıcı renklerle değiştirmek istedik. Böylece Filistinlilerin maruz kaldıkları sıkıntılardan bir nebze de olsa kurtularak rahatlayabilmesini istiyoruz" dedi.  

Gazze limanı da rengarenk 

Öte yandan Gazzeli gençler, İsrail tarafından 2007'den bu yana abluka altında tutulan Gazze Limanı'ndaki taşları, gökkuşağı renkleriyle boyadı. 

Ebu Dahi, Gazze limanının taşlarını boyayarak, dünyaya "Filistinlilerin, ölümden uzak barış ve huzur içinde yaşamak istedikleri" mesajını vermek istediklerini kaydetti. 

Gazzeli gençler ayrıca, boyadıkları liman taşlarının üzerine "Vatanım, seni seçtik" ibaresini yazdı. 

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye geçen yıl 7 Temmuz'da başlattığı, 51 gün süren saldırılarda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmış, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.