Gazzeliler milli mutabakat için yürüdüler

Gazzeliler milli mutabakat için yürüdüler

Gazze'deki Filistinliler, Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakatın bir an önce uygulamaya konulması talebiyle gösteri düzenledi.

Ulusal Girişim Hareketi tarafından düzenlenen eylemde, "Milli mutabakatın uygulanması için güçler birleştirilmeli, acele edilmeli", "Ayrılık ameliyatla alınması gereken bir urdur" yazılı dövizler taşındı.

Eylemde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a milli mutabakatı sekteye uğratacak dış baskılara teslim olmaması yönünde çağrı yapıldı.

AA muhabirine konuşan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Muhsin Ebu Ramazan, "Fetih ve Hamas hareketlerinden mutabakat maddelerini bir an önce uygulamaya koymalarını istemek için sokaklara çıktık" dedi.

Ramazan, ulusal birlik hükümeti teşkil edilmesi konusunda da acele edilmesi gerektiğini söyledi.
Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, 23 Nisan'da Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.

Filistin'de 2006 yılında seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından Fetih'le aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmaların ardından Hamas, 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011'de Mısır, Şubat 2012'de ise Katar başkanlığında uzlaşma görüşmeleri yapılmasına rağmen, üzerinde mutabakata varılan konular uygulanamamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.