Gazzeliler kışı çadırlarda geçiriyor

Gazzeliler kışı çadırlarda geçiriyor

Gazze'de İsrail katliamında evi yıkılanlar kış şartlarına rağmen çadırda kalıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında evleri yıkılan aileler, soğuk kış günlerini çadırlarda geçiriyor.

Saldırıların ardından 4 ay geçmesine rağmen hala çadırlarda kalan Filistinli birçok ailenin sıkıntıları, bölgeyi etkisi altına alan soğuk hava dalgasıyla daha da arttı.

Zor durumdaki yüzlerce ailelerden biri olan 8 kişilik Ebu Tavile ailesi soğukları, taşlarla tutturulmuş kumaş bir çadırda karşılıyor. Demir bir varilde yaktıkları tahtalarla ısınmaya çalışan ailenin reisi Salih Ebu Tavile (55), "Bütün hayatımız bu çadırdan ibaret" dedi.

Aynı yerde yemeklerini pişirip, yediklerini yine burada uyuyup çocuklarının da aynı yerde ders çalıştığını anlatan Ebu Tavile, "Nereye gidelim evimiz barkımız yok. Elektrik, su yok. Soğuklar şiddetlendi. Çok kez çadır uçtu" diye konuştu.
Taşın üzerinde mum veya el feneri yardımıyla derslerine çalıştığını söyleyen 15 yaşındaki Nur Ebu Tavile de yaşadıkları zorlukları anlatarak, Gazze'nin imarının hızlanarak, bir an önce evlerine dönmeyi ümit ettiğini kaydetti.
İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarda, 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.